Wpis z mikrobloga

@George_Liquor: dokładnie jak koledzy radzą, w nadmiarze wysuszyć (a suszą się szybko i zgrabnie z racji na strukturę) i mielić czy tam kruszyć - świetnie spisują się jako przyprawa, robię tak już od lat. @TheOneWhoKnocks jest przynajmniej kilka gatunków muchomorów które są zupełnie jadalne i bezpieczne, jedne z popularniejszych to np czerwieniejące - chociaż te akurat bardzo często są robaczywe, jeśli dobrze pamiętam to larwy muchówek je uwielbiają i znaleźć całego
@George_Liquor: zależy jakie grzyby i w jakim są stanie - jeśli mam ich niewiele i to takie rzyby które nie są specjalnie nabite wodą lub po prostu są małe to na nitce wieszam nawet pod okapem, nad kuchenką, temp pokojowa, ew odrobiną ciepła od kuchenki w zupełności wystarczy aby je wysuszyć.
Jeśli ilościowo mam grzybków więcej lub są to większe sztuki które mają proporcjonalnie więcej wody to albo suszarka albo piekarnik