Wpis z mikrobloga

Wszedłem z ciekawości na cnn.com by zobaczyć jaki informację udostępniają amerykańskie media. Chciałem zobaczyć czy piszą coś o tym co powinno zrobić NATO, w jakim tonie się wypowiadają. I co tam zobaczyłem? #szok i #niedowierzanie. Nigdzie nie pojawia się informacja o tym, iż Polska i Litwa zażądały spotkania NATO. Niema żadnych propozycji i tego co może zrobić ich prezydent. Suche artykuły o tym, dlaczego ten konflikt jest, i charakterystyka "jak rozmawiać z Putinem". USA ma to w dupie co się dzieje we wschodniej europie. Obama to miękka pała. To jest mój komentarz. Wygrywają i tak komentarze z tego artykułu

http://edition.cnn.com/interactive/2014/02/world/ukraine-divided/?hpt=hp_t2

Banda amerykańskich durni kłóci się czy Kanada, UK, Australia mają demokrację. Część (duża) osób uważa, że nie, ponieważ jest tam królowa. Brak słów. Mam nadzieję, że jak nas odwiedzi Putin to Obama będzie już dawno na emeryturze, i tym krajem będzie rządził ktoś kto nie pozwoli Rosji robić co chcę, bo będzie widzieć dalej niż 2 dni wprzód.

#oswiadczenie #ukraina #gorzkiezale
  • 7
@bahanadala: To ja tak przy okazji nie zauważyłem aby media mówiły o tym co na to władze Czech, Węgier, Rumunii, Bułgarii (jedyny artykuł znalazłem o tym że Bałkany trzęsą dupą przed przykręceniem przez Rosję kurka z Gazem bo idzie przez Ukrainę).
@bahanadala: I co z tego? Uważasz, że CNN ma obowiązek informować swoich widzów o wszystkich relacjach na linii Waszyngton - Warszawa, tylko dlatego, że są w jednej organizacji?

Nie interesuje Cię sytuacja w Wenezueli, a ona może bardziej wpłynąć na twoje życie (wzrost cen ropy), niż sytuacja w Ukrainie na życie przeciętnego obywatela USA.