Wpis z mikrobloga

#zalesie #luxmed #lekarz

Byłem przed chwilą na wizycie w luxmedzie, zapisałem się do internisty, bo chciałem skierowanie na USG okolic szyi, bo mnie boli i wyczuwam jakiś guz w jednym miejscu. Wchodzę do gabinetu lekarki do której byłem zapisany i okazało się, że język polski nie jest jej językiem ojczystym, mówiła po polsku ale takie B1 bym powiedział, nie mogliśmy się dogadać, zrozumiała tylko, że szyja mnie boli, guzka mimo moich próśb nawet nie sprawdziła, wystawiła skierowanie do ortopedy i rtg, bo pewnie kręgosłup i elo...

Nie mam nic do ukraińców, ale no mogliby na stronie Luxmedu oznaczać główny język przy lekarzu, bo komunikacja i opis problemu to podstawa w wizytach u lekarza... Od rana humor #!$%@? przez stratę czasu
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 72
@Poldek0000: co to za argument z dupy, jest mnostwo nazwisk, ktore nie konczą się na ski cki nko... kobieta miała polskobrzmiące imię i nazwisko, zapisując się nie było opcji się domyślić
  • Odpowiedz
  • 10
@Cauliflower Śmiałam się z siostry jak mi opowiadała ze ja pacjent - sądząc po tonie głosu - zrugał za to że nie mówi ani po rosyjsku ani po ukraińsku, ale potem sama miałam taka sytuację.
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz