Aktywne Wpisy
Mam pytanie co do hipoteki i JDG, jako programista ~30k na fakturze, z zaledwie 3 letnim doświadczeniem, będący nadal na studiach, a jeszcze parę lat temu mającym kredyt studencki i stypendium socjalne.
Zacząłem w tym roku JDG i wszedłem na ryczałt 12%. Z tego co wiem taki ryczałt prawie dyskwalifikuje z hipoteki. Kiedyś będę chciał wziąć kredyt – mogę tymczasowo zmienić ryczałt na inne rozwiązanie podatkowe żeby zmaksymalizować zdolność.
Czy przy ocenie
Zacząłem w tym roku JDG i wszedłem na ryczałt 12%. Z tego co wiem taki ryczałt prawie dyskwalifikuje z hipoteki. Kiedyś będę chciał wziąć kredyt – mogę tymczasowo zmienić ryczałt na inne rozwiązanie podatkowe żeby zmaksymalizować zdolność.
Czy przy ocenie
bekanasto +98
Jeżeli nie chcecie się wyrwać to co was w ogóle motywuje do pracy zawodowej poza ochłapem na przeżycie raz w miesiącu?
Razem z odpowiedzią proszę o podanie swojego wieku. Fajnie byłoby też podać staż w kołchozach.
Pozdrawiam i bezpiecznej zmiany chłopaki!
#praca #pracbaza #przegryw
Są firmy, gdzie masz jasno wytyczoną ścieżkę kariery, gdzie taki brygadzista to po prostu jeden z pierwszych stepów, a są
2) Gdzie się widzisz za 5 lat w kontekście kariery zawodowej?
3) czy bolą cię podśmiechvjki wykształconych pracowników umysłowych z roboli, które często mają miejsce w internecie?
@libik225: ale co to znaczy "ktoś z biura"? Masz na myśli pracowników biurowych w twoim gułagu, czy pracowników biurowych OGÓLNIE, bo zdajesz sobie sprawę z tego, że masz setki zawodów, gdzie obowiązki wykonujesz w biurze? Inżynierzy, naukowcy, architekci, programiści, prawnicy?
Nigdy nie kręciły cię takie typowo umysłowe prace? Ładnie się ubrać do pracy, pracować w klimatyzowanym biurze,
@bojackHorsemanPatataj Zapraszam do zapoznania się z tym wątkiem:
https://wykop.pl/wpis/73364301/wpis
31 lat od 10 lat kołchozy i gówno pracę każda próba wytrwania się jest niszczona w zalążku osobiście sądzę że jak się zaczęło w kołchozie to tam się skończy nie ma żadnej innej drogi.
Zapoznam się i się tam odniosę, bo czuję potencjał do dyskusji.
Update: kvrwa przeczytałem, że chłop bez matury. Toż to przecież kalectwo dzisiaj :(
@DarkZizi:
nie rozumiem stwierdzenia. Co to znaczy, że nic nie dają skoro właściwie na tym opiera się każdy poważny zawód, który nie jest gównopracą na poziomie skomplikowania wyższym niż skręcanie śrubek, albo przekładanie przedmiotów paleciakiem z punktu a do punktu b.
Nie można być bez matury i studiów lekarzem, architektem, prawnikiem, inżynierem, pilotem samolotu, programistą (tak,
Ja pracuję w którejś już korpo i nie spotkałem się z przyjmowaniem ludzi bez minimum studiów w trakcie. Może call center, ale tutaj też coraz częściej wymagają studiów, pieniądze żałosne i mnóstwo chętnych na jedno miejsce.
Z tym, że ja pracuję na stanowiskach
Ziomuś nie poznałem nigdy żadnej osoby w IT bez studiów, a pracuję w czwartek firmie. Ludzie po studiach IT mają teraz problem ze znalezieniem pracy to pomyśl
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@BlackpillRAW
@bojackHorsemanPatataj: Aż mi się przypomniała akcja na wiosnę jak zepsuł mi się piec w domu. Chyba 5 albo 6 fachowców przyjeżdżało, siedzieli po 2h, brali kase za nic, wymieniali niepotrzebne rzeczy i piec jak był zepsuty tak był nadal. Dopiero trafił się jeden porządny, ogarnięty