Wpis z mikrobloga

jak uda im się wyeliminować blokady reklam to zacznie się podnoszenie ceny i się skończą wasze vpny i rodziny aż będziecie płacić w internecie za wszystko
monopolistów się zwalcza a nie wspiera
#youtube
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Streiter: kurde, wszedłem na tą stronę odysee, to w zakładce praca atutem dla nich jest implementacja kodu na skalę do 50 mln userów (Implemented at the enterprise scale (50 million users)), ich aplikacja w Play Store ma ponad 1 mln pobrań, a ruszyli w grudniu 2020. Wg mnie nie jest źle zrobić taki wynik w 3 lata, ciekawe jak się potoczy.
  • Odpowiedz
@zaye93 Niestety mam Tizena na Samsungu, tam jest bieda z aplikacjami. Nawet CDA jest tylko w wersji premium i nie ma możliwości przeglądania po zalogowaniu i muszę przez przeglądarkę oglądać.
  • Odpowiedz
  • 0
@TeoriaWielkiegoPrzegrywu

@vieniasn: dokladnie, co ich powstrzyma przed dodaniem malej ilosc reklam do platnej subskrypcji potem. I tak beda gotowac powoli

Tylko regulacje prawne na poziomie UE trzymające za mordy tych monopolistów. Prawa i interesu twórców i użytkowników powinny być chronione prawnie. Inaczej korporacje będą opresyjne.
  • Odpowiedz
@greenbong: Ludzie to są jednak śmieszni co nie?

Czemu nie chodzą do roboty za darmo? Czemu pobierają pieniądze za to?

Youtube ma dochód z reklam, dużo reklamodawców zapewne skarży się na adres block. Toteż YouTube zamierzał ukrucić ten sposób omijania
  • Odpowiedz