Wy serio wierzycie,że nastąpi jakiś rozłam opozycji bo nie dogadają się o skrobanke?xD Myślicie, że decyzja o wspólnej kampanii wyborczej i koalicji zapada w 10 sekund bez żadnych ustaleń? Przecież oni dawno są dogadani co do stanowisk #wybory
@Amf3niak: Może jeszcze bardzo długo jej nie być. Do skrobanki potrzeba 276 posłów, pamiętasz kiedy ostatnio jakaś koalicja miała tyłu posłów? Ja nie pamiętam. A jak w 2025 będą mieli prezydenta w co wątpię bo przed nami 2 lata kryzysu to pozostaje TK do 2028 obsadzony sędziami z nominacji PiS.
@tomaszk158: jebną referendum dotyczące aborcji tak jak pan hołownia i kamysz powiedzieli i pewnie nawet referendum nie przekroczy 50% frekwencji i tyle będzie zrobione w tym temacie.
@tomaszk158: ludzie są debilami, trzech liderów partii opozycyjnych w czasie wieczoru wyborczego mówiło o obaleniu PiSu. Co to znaczy? Że mają podpianą umowę koalicyjną i stołki są pewnie już przypisane.
Lewica ze swoimi 7 procentami dostanie jakiś ochłap światopoglądowy, ważne jest to, że partie zgadzają się w najbardziej fundamentalnych kwestiach. Czyli posprzątaniu syfu po PiSowcach.
@tomaszk158: może i byli dogadani na stołki, ale przy założeniu sondażowych wyników, a jak się okazało, że 3D ma dużo więcej posłów niż prognozowano, a lewica znów mniej na pewno dochodzi do tarć i prób uwzględnienia wyników wyborów. nie jest to w żaden sposób zaskakujące ani gorszące - lepiej, żeby od razu dogadali się z uwzględnieniem siły komitetów niż za miesiąc przy uchwalaniu budżetu ktoś miał się fochać, bo ma za
@Amf3niak: Póki co zapowiada się na przyjęcie paktu o relokacji migrantów o czym Lewica zdążyła już wspomnieć dwukrotnie więc za 4lata PiS 60% w wyborach
Już widzę jak lewica przejmie resort edukacji, ja, jako nauczyciel, będę musiał przynosić banana do szkoły i uczyć dzieci zakładania kondomów. "Dzisiaj drogie dzieci będziemy uczyć się zakładać prezerwatywy, a tego banana przyniosłem, bo nie staje mi na głodnego".
Myślicie, że decyzja o wspólnej kampanii wyborczej i koalicji zapada w 10 sekund bez żadnych ustaleń? Przecież oni dawno są dogadani co do stanowisk
#wybory
Lewica ze swoimi 7 procentami dostanie jakiś ochłap światopoglądowy, ważne jest to, że partie zgadzają się w najbardziej fundamentalnych kwestiach. Czyli posprzątaniu syfu po PiSowcach.