Aktywne Wpisy
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy według was para #programista15k i nauczycielka5k mogłaby w przyszłości stworzyć rodzinę 2+2 i żyć na w miarę fajnym poziomie? Zakładając, że rodzina trochę pomoże z budową domu 25 km od miasta top 5 (ja zdalka/hybryda, nauczycielka może poza miastem pracować).
Co rozumiem przez fajny poziom - żadne luksusy i #nieruchomosci na wynajem, ale życie, gdzie nie muszę się martwić o kasę, stać nas na jakieś sensowne auto i wakacje za granicą raz do roku, a ja sam mogę trochę inwestować na emeryturę czy przyszłość dzieci.
IMO to osiągalne, choć trochę mnie martwi sytuacja w branży no i koszty wszystkiego.
Czy według was para #programista15k i nauczycielka5k mogłaby w przyszłości stworzyć rodzinę 2+2 i żyć na w miarę fajnym poziomie? Zakładając, że rodzina trochę pomoże z budową domu 25 km od miasta top 5 (ja zdalka/hybryda, nauczycielka może poza miastem pracować).
Co rozumiem przez fajny poziom - żadne luksusy i #nieruchomosci na wynajem, ale życie, gdzie nie muszę się martwić o kasę, stać nas na jakieś sensowne auto i wakacje za granicą raz do roku, a ja sam mogę trochę inwestować na emeryturę czy przyszłość dzieci.
IMO to osiągalne, choć trochę mnie martwi sytuacja w branży no i koszty wszystkiego.
NoMoreTearsJustSmile +1155
Który mirek właśnie zadzwonił do #radio357 i pozdrowił cały tag #nieruchomosci z Wykopu? XDDDDDDDDDDDDDDD
@mickpl to Ty? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#nieruchomosci #357
@mickpl to Ty? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#nieruchomosci #357
To był właśnie ten moment, żeby wyjść z jajami i ferworem i wywrzeszczeć, że "pora wziąć się do pracy" i "nasza walka dopiero się rozpoczyna" i że żadne przeciwności nas nie powstrzymają, by walczyć o Polskę, w którą wierzymy itp. itd.
Tymczasem Mentzen wyłazi i robi wolną interpretację słynnego wywiadu Grzegorza Skwary po meczu z Gorzowem. Nic, tylko chlip chlip to jest porażka, jesteśmy przegrywami, przegraliśmy, jest tragedia, jest nam ciężko. I jeszcze okraszając to dziwacznymi porównaniami do Bayernu Monachium. No k---a. Koleś nie ma dość testosteronu, by mu wąs wyrósł i to się pokazało. Funkcja lidera nigdy nie była i nie jest dla niego i mam nadzieję, że nikt go w tę rolę już nie wsadzi.
#wybory #konfederacja #polityka
Max Kolonko: Wybory zostały sfałszowane. Jestem prezydentem Polski i c--j xD
1. Brak konsekwencji w działaniu Konfy
2. Przegraną z Petru - i to dwukrotną
3. Strach i kolesiostwo partyjne
4. Że się nie nadaje do niczego innego, jak picia piwa
Paradoksalnie rząd opozycji jest na rękę Konfederatom, gdyż nie będą pod presją wspierania żadnej władzy, a słabszy i wygłodniały PiS będzie bardziej spolegliwym koalicjantem w przyszłości. O ile dla JKM to koniec, to przecież Bosak,
Moim zdaniem dobrze powiedział, przegrali i c--j, nie ma się co oszukiwać. Nie ma za bardzo co dobrego powiedzieć w takiej sytuacji. Byłą to porażka, plus, że
Ale już kij z nim bo na swój głupi sposób powiedzmy, że się starał. Ich wyborcy, gratisowo kucują w necie. Przekonują znajomych, namawiają bliskich i rodzinę. Widzą, że idzie to w