Wpis z mikrobloga

#wybory
90% betonu w tym kraju ma iq kredki świecowej. Brak podstawowej wiedzy na temat ekonomii i funkcjonowania państwa. Zerowy poziom dociekliwości dedukcji i chęci zrozumienia. Wszystko przyjmowane z tacy. Głosy podejmowane na podstawie światopoglądów a nie ekonomii i gospodarki państwa. Istotniejsze jest czy Julka #!$%@? aborcje niż to że spółki skarbu państwa nas okradają poprzez swój monopol. Cieszą się barany że oni odnieśli SUCKES bo przywrócili do władzy człowieka którego pogonili 8 lat temu bo ich okradał. Zajebista definicja sukcesu. Głosowania na lewo to już wgl nie rozumiem bo to irracjonalne. II WŚ zlikwidowała inteligencje w tym kraju ...
  • 40
@ksieciunioczarnegohumoru96: byś sam miał tę odrobinę dociekliwości i intelektuanego polotu, to byś nie tworzył takiego uproszczonego, wykoślawionego modelu rzeczywistości w którym jedynymi wartymi zajmowania tematami są arkana paróweczkowej myśli ekonomicznej

tworzysz sobie życzeniowe wyborażenie świata w któte łatwo ci uwierzyć, bo likwiduje to nieprzyjemny dysonans pomiędzy twoim przekonaniem o intelektuanej wyższości a faktycznym obrazem świata
rzypominam ze wyborcy konfy byli przedostatni, przed pisowcami w wynikach ankiety ktora badala znajomosc tego czym jest inflacja i co oznacza np jej spadek xDDD

@harrame: no też jestem wyborcą Konfederacji, znam jej definicję i cały zarys historyczny jak zmieniała się definicja inflacji na przestrzeni dekad. Chcesz podyskutować, czemu sądzisz, że Twoja partia ma lepszy program gospodarczy niż konfederacja?
@ksieciunioczarnegohumoru96: a co mnie obchodzi gospodarka jak w niej nie uczestniczę? Co mnie obchodzi czy będę mógł wegetować za 3 tys czy za 6 i czy zapłacę 500 czy 1000 podatku? Biedny będę dalej a kapitaliści sobie będą się bogacić jeszcze bardziej. Głos na lewicę to #!$%@? tym którzy mnie uciskają a sprawy światopoglądowe dotyczą mnie bardziej niż gospodarcze
#wybory

90% betonu w tym kraju ma iq kredki świecowej. Brak podstawowej wiedzy na temat ekonomii i funkcjonowania państwa. Zerowy poziom dociekliwości dedukcji i chęci zrozumienia. Wszystko przyjmowane z tacy. Głosy podejmowane na podstawie światopoglądów a nie ekonomii i gospodarki państwa. Istotniejsze jest czy Julka #!$%@? aborcje niż to że spółki skarbu państwa nas okradają poprzez swój monopol. Cieszą się barany że oni odnieśli SUCKES bo przywrócili do władzy człowieka którego pogonili
@ksieciunioczarnegohumoru96: Powiem ci że właśnie ze względu na gospodarkę chętnie bym zagłosował na Konfę. Tylko że oprócz poprawy gospodarki przemycają w skrócie umocnienie watykańskiego kleszcza. Ja nie jestem w stanie zaakceptować takiej mieszanki. Dlatego czekam na rozwój Libertarian, tych prawdziwych a nie podrabianych z Konfy.
@ksieciunioczarnegohumoru96: plusowanie tego i przyznawanie Ci racje to coś co aktualnie jest uznawane na wykopie za ,,arogancję" itp. bo w ten sposób Ty i plusujący Ciebie, wychodzimy na niby tych co się mają za niewiadomo co ...
Jednakże ciężko jest się z Tobą nie zgodzić. Jak czytam te po niebo wyplusowanw tutaj posty to mam wrażenie, że Ci ludzie muszą być:
- albo pożytecznymi idiotami, których porwał irracjonalny hurraoptymizm podobny do