Wpis z mikrobloga

Teraz tak na poważnie, przypomnijcie mi czemu wybraliście KOPSL? Przekonały was kredyty 0%, dopłaty do najmu, czy może likwidacja gotówki. Serio pytam.
#wybory
  • 131
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@opk20: Mnie wizja stabilności państwa, wywalenie rosyjskiej agentury, odpolitycznienie sądów i szkół, koniec z propagandą itp itd.
Mało tego, nadzieja na wywalenie z polityki i opodatkowanie kościoła, liberalizacja prawa w kilku kwestiach oraz fachowa polityka monetarna ;)
  • Odpowiedz
Teraz tak na poważnie, przypomnijcie mi czemu wybraliście KOPSL? Przekonały was kredyty 0%, dopłaty do najmu, czy może likwidacja gotówki. Serio pytam.

@opk20: #!$%@? PiSu. Wystarczy
  • Odpowiedz
@opk20:
1. Przestrzeganie prawa.
2. Likwidacja propagandy TVP
3. Większa integracja z zachodem i brak ryzyka wyjścia z UE.
4. Z poprzednich rządów byłem bardziej zadowolony niż z obecnych. Część socjalnych obietnic jednak zawiesili i podjęli niewygodne ale potrzebne na ten czas decyzje jak podwyżka wieku emerytalnego.
  • Odpowiedz
@opk20: Mnie najbardziej przekonało rozdawnictwo w covidzie, roz***anie złotówki i upolitycznienie banku centralnego
  • Odpowiedz
odpolitycznienie TVP

@resuf: Wszystko jest śmieszne ale na to czekam najbardziej. PIS po prostu zaorał Wiadomości i całą telewizję TVP Kultura.
  • Odpowiedz
@opk20: likwidacja pisu mnie przekonała. To że nie będą mieli większości i nie będą robili co chcą, tylko będą MUSIELI zyskać poparcie reszty sali.
  • Odpowiedz
  • 2
@opk20 #!$%@?ć dopłaty, mi bez znaczenia. Ale dość bezkarności, złodziejstwa, katolicyzmu, propagandy.

Ty w ogóle musisz być #!$%@?, jeśli sądzisz, że normalni ludzie głosowali, bo coś obiecali, że dadzą. Obrażasz mnie.
  • Odpowiedz
@opk20: POPiS utworzył sobie system w którym co 4 lata głosuje się na mniejsze zło, a ci najbardziej wkurzeni głosują na przystawki stworzone przez służby. KIedyś był Palikot, potem Kukiz, Nowoczesna, teraz jakaś TrzeciaNoga i tak to się kręci.
Ludzie nie mają pojęcia na co głosują, jak zapytasz przed lokalem to ci powie "byle nie na PiS", a za 4 lata "byle nie na PO" i tak do #!$%@?, a
  • Odpowiedz

#wybory

@opk20: odklejenie kościoła od państwa, stabilne prawo i #!$%@? państwa + chciałem zobaczyć mordy funkcjonariuszy TVP po #!$%@? wyborach
  • Odpowiedz
@opk20: nie planowałem specjalnie głosować, ale mnie przekonały spoty wyborcze pisu i kampania pod przykrywką referendum, nie mówiąc już o tym co zrobili z państwowymi mediami. więc zagłosowałem na coś co nie jest pisem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz