Wpis z mikrobloga

Hej,

Znacie jakiś windowsowy program do wypalania plików .img na dysk twardy?

Z tego co szukałem to albo programy wypalają pliki .img na pendrive/płytę, a te co wypalają na dyski to obsługują inne formaty. Co prawda clonezilla i linux z dd poradzą sobie z tym zadaniem, ale wolałbym coś spod windy, a nie bootowalnego.

#informatyka #komputery #windows
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mam plik .img, który jest obrazem pendrive'a. Chcę go wgrać na dysk twardy, bo na jednym komputerze nie mogę bootować innych napędów niż dysk twardy. ImgBurn już testowałem.
  • Odpowiedz
Mam plik .img, który jest obrazem pendrive'a. Chcę go wgrać na dysk twardy, bo na jednym komputerze nie mogę bootować innych napędów niż dysk twardy. ImgBurn już testowałem.

@Blastboy: Ciezko skumac o co Ci chodzi szczerze mowiac....

Gdzie masz ten plik img? W czym tkwi problem zeby go skopiowac na dysk twardy? Chcesz miec mozliwosc zabootowania sie z tego obrazu IMG czy po prostu pod windowsem zamontowac plik img jako
  • Odpowiedz
@msq: To pierwsze, czyli wgrać plik .img na dysk twardy tak, żeby zbootować ten dysk na drugim komputerze i uruchomić program, który wtedy na nim będzie.

Szukałem wcześniej czegoś podobnego jak ten ImDisk. Może dzięki temu uda mi się wgrać ten obraz na nowo powstały dysk wirtualny i potem przegrać go na dysk twardy.
  • Odpowiedz