Aktywne Wpisy
Mrbimbek +1225
Dwa lata temu pomagałem uchodźcom z Ukrainy którzy z jedną walizką uciekali przed wojną, była w tym rodzina z którą kontakt miałem chwilę dłużej, trzy dziewczyny z matką i dwójka dzieci, pomagałem im szukać pracy, tłumaczyć dokumenty, pomagałem w urzędach. Jedna z dziewczyn dziś się odezwała, wrócili na Ukrainę a kilka dni temu urodziła syna, przez to jak im pomogłem w najcięższym dla nich czasie nazwała syna moim imieniem, taka drobnostka a
Kurde zakładam działalność, ale nie mam pomysłu na nazwę. Pomyślałem, że może szanowne grono Mirków i mirabelek coś pomoże wymyślić. Zobowiązuję się do opłacenia dużej picki dla osoby, której pomysł wykorzystam.
O działalności: zajmuję się pracami na wysokości, zazwyczaj w dostępie linowym, czyli innymi słowy jestem alpinistą przemysłowym. Usługi, które świadczę, to: Mycie, malowanie dachów, oraz elewacji, wycinka, montaże konstrukcji i reklam, antykorozja, prace dekarskie (rynny, naprawa poszycia dachu, obróbki blacharskie, uszczelnienia
O działalności: zajmuję się pracami na wysokości, zazwyczaj w dostępie linowym, czyli innymi słowy jestem alpinistą przemysłowym. Usługi, które świadczę, to: Mycie, malowanie dachów, oraz elewacji, wycinka, montaże konstrukcji i reklam, antykorozja, prace dekarskie (rynny, naprawa poszycia dachu, obróbki blacharskie, uszczelnienia
Koleś sprzedaje na tiktoku „oryginalnie podrobione rzeczy” z Turcji. „W sklepie 4000 Euro u mnie 800zł”.
Już pal licho czy oryginał czy podróba, dla mnie to taka sama szmata. Wolę koszulki z newyorkera za 14zł.
Żywo fascynuje mnie natomiast procesy myślowe ludzi co to kupują. O co w tym chodzi?
Potrzeba dowartościowania się?
Potrzeba zaimponowania?
Przynależność do jakiegoś klubu?
Weźcie mi wytłumaczcie!
#modameska #niebieskiepaski #ciekawostki #januszebiznesu
@ivan777: pokazanie "bogactwa". Pawie maja ogony, malpy #!$%@? tance a ludzie zakladaja szmatki krzyczace "mam hajs"
Gx
@ivan777: Moim zdaniem osoby kupujące takie rzeczy najczęściej mają kompleksy chcą się poczuć lepiej (często nawet od innych) i mają nagminnie wręcz syndrom wyparcia nazywając podróbki ''replikami'' bo nie oni nie kupują podróbek oni kupują repliki.
@ivan777: Oczywiście, że tak. Wiesz, lepszy jest oryginalny cropp jak podrabiany northface, nike
zara czy inne hm robią repliki/podróbki zwał jak zwał większych projektantów ale przynajmniej nie dają jebutnych logo na towar więc jest jeszcze w miarę ok choicaż szmaty fastfashion to syf.
tutaj to już tylko bycie modnym z logiem jak baner reklamowy.
zobacz gdzie tym handlują. jakieś ig czy inne socjale więc ludzie naoglądają się 'celebrytów' w najeczkach