Wpis z mikrobloga

Fascynujące to jest.
Koleś sprzedaje na tiktoku „oryginalnie podrobione rzeczy” z Turcji. „W sklepie 4000 Euro u mnie 800zł”.

Już pal licho czy oryginał czy podróba, dla mnie to taka sama szmata. Wolę koszulki z newyorkera za 14zł.

Żywo fascynuje mnie natomiast procesy myślowe ludzi co to kupują. O co w tym chodzi?
Potrzeba dowartościowania się?
Potrzeba zaimponowania?
Przynależność do jakiegoś klubu?

Weźcie mi wytłumaczcie!
#modameska #niebieskiepaski #ciekawostki #januszebiznesu
ivan777 - Fascynujące to jest.
Koleś sprzedaje na tiktoku „oryginalnie podrobione rze...

źródło: IMG_3303

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
Żywo fascynuje mnie natomiast procesy myślowe ludzi co to kupują. O co w tym chodzi?

Potrzeba dowartościowania się?

Potrzeba zaimponowania?

Przynależność do jakiegoś klubu?

Weźcie mi wytłumaczcie!

@ivan777: pokazanie "bogactwa". Pawie maja ogony, malpy #!$%@? tance a ludzie zakladaja szmatki krzyczace "mam hajs"
  • Odpowiedz
@ivan777: Psychologia "luksusowych" zakupów została dość dokładnie opisana i jest nawet parę fajnych filmów na YT o co w tym wszystkim chodzi ale nie zrobię tl&dr bo po wysłuchaniu odłożyłem to w głowie do nothing box a to później jakoś samo zniknęło na zawsze :-)

Gx
  • Odpowiedz
@ivan777 moja matka ogląda takie gówno na Facebooku, co prawda te jej transmisje są z takimi zwykłymi (nie “luksusowymi”) ciuchami, ale i tak nic do niej nie dociera. Jak się spytałem skąd wie, że to nie są podróby, to stwierdziła że są metki i wyglądają legitnie więc to na pewno nie podróbki, a poza tym to te sprzedawczynie są takie miłe więc na pewno by nie oszukały xd
  • Odpowiedz

@ivan777: Moim zdaniem osoby kupujące takie rzeczy najczęściej mają kompleksy chcą się poczuć lepiej (często nawet od innych) i mają nagminnie wręcz syndrom wyparcia nazywając podróbki ''replikami'' bo nie oni nie kupują podróbek oni kupują repliki.
  • Odpowiedz
Już pal licho czy oryginał czy podróba, dla mnie to taka sama szmata. Wolę koszulki z newyorkera za 14zł.

@ivan777: Oczywiście, że tak. Wiesz, lepszy jest oryginalny cropp jak podrabiany northface, nike
  • Odpowiedz
@ivan777: chcą znaczek a nie chcą wydawać kasy a jakość towaru nie jest ważna.
zara czy inne hm robią repliki/podróbki zwał jak zwał większych projektantów ale przynajmniej nie dają jebutnych logo na towar więc jest jeszcze w miarę ok choicaż szmaty fastfashion to syf.
tutaj to już tylko bycie modnym z logiem jak baner reklamowy.
zobacz gdzie tym handlują. jakieś ig czy inne socjale więc ludzie naoglądają się 'celebrytów' w najeczkach
  • Odpowiedz