Aktywne Wpisy
sebek_r +571
Komentarz do tego, że Volvo chce fabrycznie ograniczyć prędkość w swoich samochodach. Nazywanie "mentalnymi niewolnikami" ludzi, którzy chcą bezpiecznie poruszać się na drogach xD Chcesz jeden z drugim sobie p-----------c to wypad na tor wyścigowy i parkuj tam swojego gruza bez homologacji, a nie stwarzaj zagrożenie na drogach, gdzie normalni ludzie chcą bezpiecznie podróżować.
#samochody #wypadek #majtczak
#samochody #wypadek #majtczak
JonasKahnwald +69
Pisałem kiedyś, że spełniłem swoje marzenie ze studiów co do gamingowego PC. Tak właśnie wygląda, Aorus RTX 4090, R7800X3D. (ʘ‿ʘ)
#pcmasterrace #komputery #gry #chwalesie
#pcmasterrace #komputery #gry #chwalesie
2016: 470,02 mld$
2022: 688,18 mld$
PKB Niemcy:
2016: 3469,85 mld$
2022: 4072,19 mld$
No ale fajnie, że procentowo mamy większy wzrost ( ͡° ͜ʖ ͡°)
(Tylko że ten mniejszy procent Niemiec jest równy całemu naszemu PKB xD)
#nbp
Dogonimy ich stan na dzisiaj. Jaszczomb to kilka razy podkreślił. Czyli pod warunkiem że oni nie będą się rozwijać co jest nierealne.
W takim przypadku tak wygląda:
Polska:
2016: 28497,1 $
2022:
Ale zgadzam się, że opozycja też manipuluje i rozumiem czemu prezes tak karci opozycję w swoich przemówieniach.
@niezdiagnozowany: p--------z
Co ma PKB do wypłaty?
@peszmerd: 32% średnich dóbr i kosztów życia które bierze pod uwagę eurostat, rozumiem, że można nie ufać danym rządowym, ale eurostatowi to chyba warto zaufać, myślę że macki kaczyńskiego nie sięgają do eurostatu, przypomnę że eurostat powstał w 1972 i ma siedzibę w Luksemburgu
@niezdiagnozowany: nrd była akurat krajem dość dobrze rozwiniętym jak na standardy komunistyczne, na pewno była dużo bardziej rozwinięta niż Polska w tamtym okresie
NRD miało pkb na osobe na poziomie ok 10k$ a Polska ok 6k$ przed upadkiem komuny