Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy dla Ukrainki polski mężczyzna jest atrakcyjnym celem, z powodu prestiżu a także - a może przede wszystkim - z powodu otrzymania polskiego obywatelstwa (i tym samym obywatelstwa UE) po poślubieniu go?

Bo jakoś nie widzę by na polskich mężczyzn rzucały się Ukrainki... i dziwi mnie to trochę.

#ukraina #ukrainka #ukranki #zwiazki #kiciochpyta #randkujzwykopem #podryzwykopem #badoo #pytanie #podryw

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Już za pół roku masowo Ukrainki będą otrzymywały obywatelstwa (mając status uchodźcy potrzebne im jedynie 2 lata), do niczego im Polak niepotrzebny. Zresztą nikt normalny by tego kijem nawet nie tknął, brać sobie kobiety, które zostawiły mężów, chłopaków, braci i najgorszych dla nich chwilach wyjechały na zachód układać sobie życie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: A gdzie ty masz widzieć (jak w piwnicy siedzisz) ? Jak by to miało wygladać ? idzie na mieście laska drze się jestem ukrainka i rzuca się na drącego Polaka jestem Polak czy jak? I ty byś to zobaczył to to by było potwierdzenie że się rzucają??
  • Odpowiedz
Czy dla Ukrainki polski mężczyzna jest atrakcyjnym celem, z powodu prestiżu a także - a może przede wszystkim - z powodu otrzymania polskiego obywatelstwa (i tym samym obywatelstwa UE) po poślubieniu go?

@mirko_anonim: Nie, nie jest.
Polacy to się kojarzą źle, a czemu?
Wielkie dzięki konfederatom za ten stan rzeczy zwłaszcza na tiktoku co się odp**** to głowa mała.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jest zbyt mała różnica kulturowa/społeczna, żeby miało to miejsce plus globalizacja. Taka laska z Ukrainy odpala Tindera w Polsce i jest w tej samej lidze co Polki. Jeśli tak jest to czemu ma wybierać "gorszych" facetów niż analogiczna Polka?

Takie "poleprzenie sytuacji poprzez związek z bogatym zagranicznkiem" ma sens tylko u kobiekt, które nie ogarniają socialów lub kontatków społecznych i mają znajomość języka lokalnego (lub angielskiego) na zerowym poziomie
  • Odpowiedz