Wpis z mikrobloga

Jakie postulaty Cię przekonują,

@JemBanaNyga: Mnie jakie postulaty przekunją do głosowania na Tuska?
Afera z wizami, elektrownia Białołęka, szwalnia maseczek, afera z Turowem, inflacja dobijająca do 20% i kłamliwy baner NBP, stanowiska w spółkach skarbu państwa dla miernot za absurdalne pieniądze, jak choćby słynny Oskar, ohyda antyPolska propaganda i codzienne szczucie przez TVP(to najbardziej mnie przekonuje)
  • Odpowiedz
@mango2018: Jeśli rządzisz i podejmujesz decyzje to uwaga "będziesz popełniać błędy" . Korupcja i nepotyzm jest częścią każdej władzy jako takiej.

Znaczenie ma nie samo występowanie danego zjawiska ale jego powszechność. I ja nie widzę aby PiS się zdegenerował zresztą dla mnie jest ważne to:

-wzmacnianie polskiego wojska (PO już zapowiada rozwiązanie wielu zawartych umów)
-stawianie tamy rosyjskim wpływom (PO zrobi to czego chce Berlin a ten będzie chciał się z
  • Odpowiedz
a ty chcesz mi wmówić, że mam poprzeć PO

@Nostrian:
Głosuj sobie na kogo chcesz, wybierasz złodziejstwo i niszczenie Polski i napuszczanie na siebie Polaków przez ohydną antyPolską szczujnie, na która rok w rok idzie 3mld.
Spoko, twój wybór.

A Berlin czy tam Niemcy sobie już daruj, rzygać mi się chce już tą propagandą.
  • Odpowiedz
@mango2018: Nie odpowiedziałeś na moje argumenty. Ty głosując na PO wybierasz Polskę uzależnioną od Niemiec jaka będzie wiecznym podwykonawcą robiącym lusterka samochodowe do Opla gdzie zarabia się dwie stówy ponad minimalną, a Polska wyzbędzie się wszystkich swoich zakałdów.

Złodziejstwo? Nie słyszałeś o Kolejnych aferach korupcyjnych w parlamencie UE gdzie wprost kupowano sobie opinie? Po drugie jakie masz dowody, zę poziom degeneracji w Pis przekroczył poziom stanowiący o zapuciu tej formacji?
  • Odpowiedz
Nie odpowiedziałeś na moje argumenty.

@Nostrian: Odnośnie Niemiec?
Wybacz, ale nie będę odpowiadał na takie szczucie, mam naprawdę absolutnie dość słuchania na temat Niemiec, rzygać mi się chcę, jak kolejny raz słyszę o Niemczech.

Jaki plan na Polskę ma
  • Odpowiedz
@mango2018: Więc będziesz głosował na PO bo ktoś coś powiedział?
I coś się tobie nie spodobało, a ekonomia, przemysł, handel, energetyka, balans sił w UE nie ma dla ciebie znaczenia?

Dobra, nie ma sensu rozmawiać, jesteś dzieckiem a ja nie zwykłem rozmawiać o polityce z rozhisteryzowanymi dzieciakami
  • Odpowiedz
Więc będziesz głosował bo ktoś coś powiedział?

@Nostrian: Nie. Będę głosował, bo uważam, że największym zagrożeniem dla stabilności i bezpieczeństwa Polski jest obecnie telewizja publiczna, która jak nie zostanie oczyszczona i całkowicie zreformowana, to w perspektywie kilku lat doprowadzi do wojny domowej w Polsce.

I coś się tobie nie spodobało, a ekonomi,a przemysł, handel, energetyka nie ma dla ciebie
  • Odpowiedz
@mango2018: Więc dla zlikwidowania TVP jesteś gotowy dopuścić do władzy ludzi jacy osłabią Polskę jako państwo?

Jezu, ja nawet nie wiem jak to skomentować. xD xD xD xD xD To brzmi jak sen wariata bo ty się do tego oficjalnie przyznajesz i zero refleksji, nic czyste nic. xD xD xD xD xD

Brawo stworzyłeś Pisowca bo ja zagłosuję na PIS z jeszcze większą chęcią dzięki tobie. Oby tacy ludzie jak
  • Odpowiedz
@Nostrian:
A i jeszcze jest drugi argument poza TVP.
Obecność w UE jest podstawą istnienia mojego biznesu, bez UE i otwartych granic. wszystko nad czym pracowałem kilka ostatnich lat po prostu się rozleci.
Bardzo niepokoją mnie zatem antyunijne wypowiedzi polityków PiS, a w szczególności tych z ramienia Solidarnej Polski.
  • Odpowiedz
Więc dla zlikwidowania TVP jesteś gotowy dopuścić do władzy ludzi jacy osłabią Polskę jako państwo?

@Nostrian: Tak + to co napisałem w drugim komentarzu.

Brawo stworzyłeś Pisowca bo ja zagłosuję na PIS z jeszcze większą chęcią dzięki tobie.

I tak i tak byś zagłosował, więc po co te gadki, nie jesteśmy w przedszkolu.
  • Odpowiedz
@mango2018: No właśnie Solidarnej Polski, a nie PiS.

A przez takich ludzi jak ty wszystkie frakcji skłonne do ugody z UE a takie były, są marginalizowane i do głosu coraz bardziej dochodzą nacjonaliści od Ziobry.

PIS nie zniknie nigdy, nawet po przegranych wyborach, nawet jak teraz wygra PO to PiS może wrócić do władzy za parę kadencji, a tymczasem tacy ludzie jak ty sprawiają, że w nim rosną w siłę tendencje skrajne.
  • Odpowiedz
PIS nie zniknie nigdy, nawet po przegranych wyborach,

@Nostrian: Oczywiście, że zniknie. Wystarczy zmiana w TVP.

Jeśli nastąpi po wyborach sojusz PiS z Konfederacją i przejście konserwatystów na pozycje bardziej nacjonalistyczne to tacy ludzie jak ty będą za to
  • Odpowiedz