Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć,

Spotykam się od jakiegos czasu z dziewczyną i nie daje mi spokoju jedna głupie/nie głupia rzecz. Ostatnio często śpimy razem bo albo ja zostaje na noc u niej, albo ona u mnie i zauważyłem jedną rzecz, a mianowicie ona nie myje zębów wieczorem.

Mówi, że jej się nie chce i nie może się zmotywować do tego nawyku.
Mówi, że kiedyś jak miała depresje, leżała często na łóżku nic nie robiąc i przysypiała, a jak się obudziła w nocy to tylko poszła się czegoś napić, załatwić się i z powrotem do łóżka do spania. Teraz w sumie ma podobnie, jak puści sobie wieczorem serial, przyśnie jej się, to jak się ocknie to gasi tv i wchodzi pod kołdrę.

Rano myje zęby, w sumie czasem po obiedzie też.

Co myślicie Mirki? Zawsze uważałem, że to element obowiązkowy codziennej higieny, ale jednak się myliłem xD

#rozowepaski #logikarozowychpaskow #kiciochpyta #zwiazki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Czy brak mycia zębów wieczorem to normalne?

• Tak 28.3% (43)
  • Nie 71.7% (109)

Oddanych głosów: 152

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Rano myje zęby, w sumie czasem po obiedzie też.

@mirko_anonim: Mój dentysta stwierdził, że najważniejsze pora na mycie kłów to ta przed snem. Nie myje kłów, to w nocy bakterie elegancko sobie działają ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Normalne, acz niezdrowe.

Zęby poza tym powinno się umyć kilka godzin przed pójściem spać, gdyż spada produkcja śliny - naturalnej ochrony, gdy już idziemy spać, więc trochę tej śliny w mordzie chcesz już uzbierać.
  • Odpowiedz
Może z 10 razy w życiu umyłem zęby przed snem, w ciągu dnia też nie myję, nie korzystam z nici dentystycznej. Używam irygatora w ciągu dnia, a rano dobrej pasty i szczoteczki sonicznej. Nie mam próchnicy, raz w roku chodzę na przegląd, ostatni raz miałem dziurę w zębie rok temu. Przestańcie p-------ć z tym brakiem higieny XD
  • Odpowiedz