Aktywne Wpisy

kieubasa +62

Ryksa +6
Mężczyźni którzy nie dotykali kobiety są żałośni. Coś jest z wami nie tak i tyle. Zamiast zrozumieć o co chodzi to zostajecie incelami w internecie, skill issue xD Trzeba było słuchać i uważać jak wam dziewczyny mówiły czego potrzebują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na

Mam taki mały kłopot.
Otóż w view mam radiobuttonlist
php echo CHtml::radioButtonList($offer,'buynow',array('buynow'='Fiksuota kaina','auction'=>'Aukcionas')); ?>
Mam model $offer, gdzie zadeklarowałem pole buynow (potrzebne jest do walidacji, a nie do wpisania do bazy danych). Chcę pobrać wartość radiobutton w kontrolerze, by w zależności od wyboru wywołać inny scenariusz walidacji.
W kontrolerze mam:
$offer = new Offer;
if($offer->buynow == 'buynow')
{
echo($offer->buynow);
} else echo("error");
Niby wszystko musiałoby działać, jednak:
1. Wyświetla mi się słówko "error"
2. Wyświetla mi się błąd: Object of class Offer could not be converted to string
Rozwiązaniem mogłoby być zamiana CHtml::radioButtonList na $form->radioButtonList, jednak po czymś takim występuje taki problem, że:
1. Po załadowaniu strony nie jest domyślnie zaznaczony radio button.
2. Po wyborze radiobutton, nie działa jquery (powinno pojawić się dodatkowe menu, a nic się nie dzieje).
Jak sprawdzić który radiobutton jest wybrany? Czy zamienić, to na $form->radioButtonList, a później grzebać się w jquery, żeby to działało?
Cały kod jquery napisał mój kolega, ja za zadanie mam zrobić walidacje pól itd, więc co do kodu jquery, to mam mało do powiedzenia.
#yii #php #webdev
Nigdy nie używałem yii, ale:
zakładam, że $offer to klasa inna niż string