Wpis z mikrobloga

@PierdekAlonso: tak, miała bardzo podobne zarzuty, ale dowody były slabsze, w dodatku sama go n----------a (np. jakaś akcja jak się przy ludziach rzuciła na niego na openerze) plus była znana z ćpania, wiec szybko została zdyskredytowana
  • Odpowiedz
  • 1
@PierdekAlonso nice guye praktycznie nigdy nie są tak naprawdę nice, wystarczy im postawić jakąś granicę żeby prawdziwa twarz wyszła na jaw i często bywa że to są najbardziej mizoginistyczne, toksyczne osoby gotowe zwyzywać i manipulować ile fabryka dała ????
  • Odpowiedz
@becky: ale p---------e. Jasne są takie osoby, ale połowa "toksycznych najs gaji" to po prostu Ci którzy nie dają się manipulować i nie są na każde skinienie kobiety.
Tymczasem ci "dobrzy" najs gaje to Ci, którzy będą ustępować kobiecie na każdym kroku, usługiwać, dawać się manipulować i łykać każdy bullshit, bo wtedy są faktycznie "dobzi"
  • Odpowiedz
@becky: sorry, ale dopowiedziałem sobie, że w drugim akapicie mogło chodzić o:
w żadnym razie nie mówię o miłych (posłusznych) ziomeczkach z relatywnie umiarkowaną (niską) samooceną, którzy potrafią przyjąć odmowę i nie mają ukrytych mizoginistycznych poglądów, po prostu są ok i łagodni (usłużni) dla kobiet
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie mówię, że Ty miałaś to na myśli. Mam nadzieję, że nie manipulujesz tymi terminami. Ale niestety
  • Odpowiedz
  • 1
@rekkin no ja nie kłócę się z faktem że baby też mogą być toksyczne, bo ludzie z każdej grupy społecznej bywają toksyczni

Dla mnie bycie miłą i łagodną osobą (w tamtej wypowiedzi) oznacza po prostu normalną osobę która ma szacunek do samej siebie i potrafi potraktować drugą osobę jak człowieka, ale też umie postawić granicę jak jest źle traktowana - nie mam na myśli tej posłusznosci i uległości która jest stosowana
  • Odpowiedz