Aktywne Wpisy
WypadlemZKajaka +271
Ile macie sytuacji w roku, gdzie prowadzicie samochód mają 1.5 promila alkoholu we krwi, że tak bardzo boicie się konfiskaty?
#samochody #motoryzacja
#samochody #motoryzacja
MishMashStudio666 +738
Na specjalne życzenie pewnego przesympatycznego Mireczka popełniłem o to taki pierścionek. Wytyczne były takie by kamień był niebieski i wpadający w zieleń (upolowałem szafir), towarzystwo diamentów (umieściłem) oraz dość filigranowa konstrukcja. Zadanie tość trudne bo kamień dość głęboki i trzeba go osadzić wysoko by swoim szlifowanym spodem nie wbijał się w palec wybranki😉
Życzę wszystkim miłego dnia i pysznej kawusi
#rozowepaski
#niebieskiepaski
#zareczyny
#jubilerstwo
#pierscionek
#mishmashstudio666
Życzę wszystkim miłego dnia i pysznej kawusi
#rozowepaski
#niebieskiepaski
#zareczyny
#jubilerstwo
#pierscionek
#mishmashstudio666
1. Brak profilu służbowego. Na androidzie można mieć profil służbowy i dedykowane aplikacje do tego. Przykład: możesz mieć Outlooka na profilu normlanym i tam mieć skonfigurowaną swoją pocztę i "oddzielną aplikację" Outlooka słuzbowego w którym masz tylko pocztę służbową. Na iphonie takiego czegoś nie ma i albo użyjesz 2 różnych appek, albo masz wszystkie poczty w jednej appce.
2. Brak klawiszy z cyframi na domyślnej klawiaturze. Dodatkowy rząd z cyframi jest strasznie wygodny, szczególnie do wpisywania haseł typu d1u2p3a. Na iphonie trzeba przełączyć się na kolejna klawiature żeby wpisać cyfre czy kropke/przecinek.
3. Apple Pay. Na androidzie proces płatności wygląda następująco: trzeba odblokować telefon i przyłożyć go do terminala. Na iPhone wygląda to tak: (na odblokowanym lub zablokowanym) telefonie trzeba wcisnać power 2 razy, faceid i można płacić. Niby drobna różnica, ale wkurza.
4. Brak przycisku wstecz albo gestu który działa za każdym razem w każdej aplikacji. Na Samsungu bez względu na aplikacje zawsze można się cofnąć uzywając strzałki wstecz. Tutaj raz można kliknąć w lewnym gównym rogu strzałke, raz w prawym górnym rogu X, raz trzeba pacnać ekan z góry na dół, a czasami najszybciej ubić appke i odpalić ją jeszcze raz ( ͡° ͜ʖ ͡°).
5. Skrót to aparatu. Na samsungu klikasz 2 razy power i masz aparat. Bez względu na to czy jesteś w aplikacji, na home screen czy na zablokowanym telefonie. Na iPhonie masz skrót na zablokowanym ekranie który działa ok jak masz wyłączony ekran, ale nie w momencie jak ekran jest włączony. Podwójne pacnięcie w tył telefonu jest słabe, nowy przycisk jest mało wygodny + trzeba go przytrzymać zamiast kliknąć.
6. Ustawienia. Przez ostatnie lata, miałem wrażenie że wszyscy zachwalają iPhone za prostote ("to po prostu działa"), Androidy były skomplikowane z setkami ustawień. Po pierwszych dniach musze przyznać, że ciężko się odnaleźć w tych wszystkich ustawieniach i znaleźć logikę jak to działa. Pewnie - kwestia czasu i człowiek do wszystkiego się przyzwyczai, ale gdybym miał kupić nowy telefon dla babci i nauczyć jej podstawowych funkcji, zdecydowanie bym kupił jej coś na androidzie.
7. Oprócz tego, dochodzi sporo drobnych różnic nawet w aplikacjach które znasz typu Spotify czy Instagram. Niby to samo, ale jednak drobne różnice są przez co na nowo trzeba się przyzwyczaić gdzie co i jak klikać.
#iphone #android #samsung #iphone15 #apple
Ok, rozumiem.
To zrozumiałe, że w starciu z tamtymi telefonami bateria zdawała się schodzić szybciej. Mocniejszy procesor, wyższe odświeżanie, ale też zagrywka Samsunga, model S22, ten podstawowy był trochę słabszym modelem niż wcześniejsze podstawowe.
@Kupamilosci: ja mam stary telefon z andkiem gdzie nawet nie musze odblokowywać, tylko wystarczy podświetlić ekran. Wyciągam telefon z kieszeni, ekran podświetla się sam (bo
@FLAC: gdy miałem Xiaomi z przyciskiem na linie papilarne to też nie musiałem praktycznie nic robić bo wyciągając telefon z kieszeni palec automatycznie wędrował na skaner więc był odblokowany i mógł zapłacić. Niestety potrzebowałem czegoś do
@XNiemcu: Troche za szybko żeby finalnie podjać decyzje, zobaczymy za kilka tygodni / miesięcy ( ͡° ͜ʖ ͡°). Sporo pierdół i nowych nawyków do których trzeba się przyzwyczaić. Na plus na pewno bateria, integracja z iCloud / Zdjęcia jest na zupełnie innym poziomie niż w Samsungu + OneDrive. Nie musiałem wpisywać hasła do wifi bo zsyncowało się z iPada, za