Wpis z mikrobloga

@goferoo: wbrew pozorom to jak ktoś załadował się w 2016/17 w nieruchy po kule to dzisiaj ma już kredyty spłacone jak miał łeb na karku, wartość nieruchow x2 minimum, czynsze x2-3 minimum od tamtego czasu. Żyć nie umierać.
  • Odpowiedz
@majkel88: Współczuję ludziom co wchodzą w dorosłe życie dzisiaj w tym kraju bez większego zaplecza od rodziców. Kolega się przeprowadził do Wrocławia i za mieszkanie o niskim standardzie z opłatami 3200 PLN gdzie ja mieszkałem 5 lat w Niemczech w mniejszym mieście niż Wrocław i płaciłem mniej przeliczając na PLNy za wysoki standard.
  • Odpowiedz
@majkel88: tylko na mieszkania mogli sobie pozwolić bogacze. Cała polska B zarabiała i dalej zarabia minimalną krajową i to cudem u większej firmy na normalnej umowie. Tacy ludzie nawet w swoich powiatowych nie mogli i nie mogą kupić sobie nawet małego mieszkania z 50% wkładem.
  • Odpowiedz
@majkel88 wynajem kek j-----e się z tym jest dla masochisty, poza tym długofalowo wejdą zakazy wynajmu krótkoterminowego w zwykłych blokach, będą musiały mieć status hotelu, a wtedy wyjdą ci oczy od cen energii bo zniżek nie dostaniesz
  • Odpowiedz
@dean_corso: te zakazy to miały wejść już dawno tak samo jak podatki katastralne i inne cuda. I żadne z nich nie wejdzie, a dlaczego to wystarczy sprawdzić oświadczenia majątkowe posłów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz