Aktywne Wpisy
Nacho_Libre +10
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
anita-guzik +4
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Mieszkanie w bloku, mam dostęp do UPC(play) Vectra(multimedia) orange i pewnie inne
Orange ma rabat -10zł na warszawę ale z routerem i zgodami to pewnie na to samo wychodzi?
Moje wymagania to publiczny IP(zmienny) oraz możliwość konfiguracji routera (wiem że niektórzy operatorzy to blokują)
Co do prędkości to wystarczy 150Mb/sek tylko aby wysyłanie było w granicach 40Mb/sek
#internet #orange #internetstacjonarny #internetdomowy #vectra #swiatlowody #upc
Możesz jeszcze nju mobile światłowód zobaczyć. Praktycznie to samo co Orange bo to ich submarka.
Play się ponoć schrzanił po włączeniu UPC. Nowi już nie dostaną publicznego IP tylko jest CGNAT. Więc sam modem jest już za natem jeśli dobrze rozumiem bo dostaje prywatne IP.
wiec teraz kwestia miedzy vectrą a orange,
vectre mialem i byla ok, tylko jak jeszcze byla multimedią a o orange slyszalem ze jest ok
Nawet dość szybko menu działa.
ONT niestety nju nie daje. Ale jest taniej niż w Orange bo za łącze 300/50 Mbps płacisz 49,99 PLN
ten nju wyglada fajnie cenowo, orange jest niekonkurencyjne, w mojej lokalizacji 70zl za 300Mb
a w nju/orange dasz rady otworzyc porty na routerze etc?
Minusy zwykłego Orange są takie:
aby utrzymać niską cenę po okresie umowy, trzeba podpisać kolejną umowę terminową, a w nju z tego co się orientuję, cena sama nie wzrośnie po tym okresie, więc nie będzie trzeba się wiązać kolejną umową
Patrz screen, coś takiego ulepiłem po wyklikaniu koszyka dla 1000/300 Mbps.
Przy założeniu, że na 24 miesiące podpiujesz umowę oraz Orange postanowi nie skorzystać z klauzul inflacyjnych, całkowity miesięczny koszt będzie wynosił
4. Za rażące naruszenie uznajemy:
a. generowanie sztucznego ruchu telekomunikacyjnego, w szczególności:
Strona 3 z 7
• ruchu, który nie służy wymianie
do nju dzwonilem i mowili ze z otwieraniem portów i bardziej wymagającymi uslugami moze byc problem dodatkowo nie da sie zmienic pakietu na wyzszy(oplata za instalacje) i nowa umowa