@Beniamin_Emanuel: raz w wakacje usiadłem spróbować factorio, po 20 minutach grania kiedy stwierdziłem że nawet fajna gra to zainteresowało mnie co tak jasno za oknem, okazało się że to śnieg i ozdoby świąteczne
@ziiemniiak: co jak co, ale fajnie się robi te wszystkie umocnienia, gra jest trudniejsza, robi się taki trochę wyścig z czasem, ale jest to mega satysfakcjonujące. ( ͡°͜ʖ͡°)
@Beniamin_Emanuel: Fajna miejscówka Ci się trafiła. Mój pierwszy raz to było otwarte pole i to jeszcze na pustyni. Jak tylko zacząłem kopcić mocniej to mi spokoju nie dawały ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
@Beniamin_Emanuel: Żeby Ciebie tak nie atakowały bitery zobacz na mapę zanieczyszczeń. Wystarczy zniszczyć gniazda, do których zanieczyszczenia sięgają i masz względny spokój, i oszczędność ammo (płytek żelaza)
@PancernyGuziec: Trochę przeleciałem mapek zanim trafiła mi się ta. Jak mnie niszczyły to zaczynałem od nowa i ta mapka za szóstym razem wpadła @Supaplex Ewolucja drastycznie wzrasta przy niszczeniu. W ostateczności będę zajmował kolejne tereny, a jadę wszędzie na modułach wydajnościowych -80% energii/zanieczyszczeń xd
@Beniamin_Emanuel: zanim zaczniesz rampant odznacz w ustawieniach nuklearne bitery jeśli nie chcesz stracić wszystkiego po kilkuset godzinach gry xD. Ten mod to jest szaleństwo.
#factorio
źródło: Factorio
Pobierz@Supaplex Ewolucja drastycznie wzrasta przy niszczeniu. W ostateczności będę zajmował kolejne tereny, a jadę wszędzie na modułach wydajnościowych -80% energii/zanieczyszczeń xd
Seed mapy: 514960194
Masz od początku wszystkie technologie oraz trochę sprzętu, złoża są bardzo duże ale daleko od siebie do tego wszędzie potwory.