Aktywne Wpisy
WielkiNos +182
W Krakowie ludzie utworzyli grupę, na której ostrzegają się przed kontrolerami biletów żeby móc jeździć na gapę. Powstała też aplikacja umożliwiająca oznaczanie pozycji kanara na mapie. Osoby wyrażające swój niesmak po zobaczeniu tego są jak widać wytłumaczane.
#krakow #komunikacjamiejska #patologiazmiasta #oszukujo #aplikacje
#krakow #komunikacjamiejska #patologiazmiasta #oszukujo #aplikacje
Ksiega_dusz +16
Zmieniłem w tamtym roku. Zarabiam 19k brutto z hakiem i ogólnie wypłata co miesiąc była w miarę stabilna. Wychodziło 13k netto. Dzisiaj dostałem wypłatę o 3500 zł mniejszą. To dość sporo. Zapytałem się HRów o co chodzi i odpisali mi, że przekroczyłem próg podatkowy i pobierają mi zaliczkę na podatek w wysokości 32%.
Oni to już będą pobierali do końca roku? Ja odzyskam jakoś te pieniądze?
#programowanie #korposwiat
Oni to już będą pobierali do końca roku? Ja odzyskam jakoś te pieniądze?
#programowanie #korposwiat
#lubuskie #gorzow #zielonagora #poznan #praca #pracbaza #firma #informatyka #pracazdalna #pytanie
Że co? A, teraz nie możecie bo na pszyrce siedzicie i facetka krzyczy. XD
@wobloblo Takie ktore ciebie przerastaja? Co to za pytanie, ogarniasz sieci, programowanie, systemy operacyjne, windowsa serverowego i linuxa, chmury, automatyzacje?
Ciekawe jak tam u ciebie z grafiką czy szeroko pojętą inofrmatyką, choć się domyślam.
Co do pracy w IT to oczywiście, że dalej jest jej pełno ale dla specjalistów a nie kogoś kto coś klika w komkuter jak obecnie większość z tych co ma problem znaleźć następna
@Sawa_N_marS: Grafika, który nie wrzucił portfolio? I co ten grafik umie? Robić bannery reklamowe, identyfikacje graficzne, może doświadczenie w projektowaniu UI/UX? Gdy dyletanci się pchają do prztyczków w nos. Obecnie wiele UI to kwestia nawet samych frameworków, które pozwalają łatwy sposób devom je wygenerować. Kwestia posiadania product ownera z wizją i
@CzyWszystkoJestJuzZajete: ale technik informatyk to nie informatyk xD Po technikum masz tylko kwalifikacje E9 i E12 czyli potwierdzenie, ze umiesz podłączyć klawiaturę do komputera i podłączyć drukarkę w sieć