Wpis z mikrobloga

Pozdrawiam z tego miejsca wszystkich ekspertów z tego tagu, którzy wypominali mi przez ostatnie 2 lata wpisy o tym, że Gauff to materiał na przyszłą mistrzynię i Iga powinna jak najwięcej ugrać nim Amerykanka rozkręci się na dobre, bo mogą być potem problemy (parafrazuję, nie pamiętam dokładnie już tych wpisów, ale mniej więcej taki był wydźwięk).

Być może znów narażę się na śmieszność, ale ogólnie wydaje mi się, że ona ugra więcej w karierze od Igi i wcale nie byłbym taki pewien, że Iga nawet na swojej ukochanej mączce utrzyma przewagę.

#tenis
  • 7
@rooger: @Madziol127 Ja tam jestem ostrożny jeżeli chodzi o przewidywanie liczby wygranych szlemów. Gauff obecnie jest na dobrej drodze do znalezienia stabilizacji, ale w ostatnich latach takich nazwisk, które miały zdominować tour trochę się przewinęło chociażby Osaka, Raducanu, Andreescu, najbliżej tego była Barty, ale wybrała inne priorytety życiowe, nawet Iga może się zaliczać do tego grona - choć ten sezon też można zaliczyć do udanych. W kobiecym tenisie brakuje po prostu
Gauff obecnie jest na dobrej drodze do znalezienia stabilizacji, ale w ostatnich latach takich nazwisk, które miały zdominować tour trochę się przewinęło chociażby Osaka, Raducanu, Andreescu, najbliżej tego była Barty, ale wybrała inne priorytety życiowe, nawet Iga może się zaliczać do tego grona - choć ten sezon też można zaliczyć do udanych. W kobiecym tenisie brakuje po prostu stabilności

@Fadion: To, co moim zdaniem różni Gauff od w/w to mental i