@Someguy3517372: Przekonałem się że w innych branżach też jest bardzo ciężko wejść na rynek. Obecnie jest wiele firm i podmiotów mocno usadzonych, i konkurowanie z nimi to kopanie się z koniem w projektowaniu czy to CAD czy grafice wektorowej czy PS itd.
@Werwolf12: kup sobie jakaś książkę do programowania i zobacz czy ci to w ogóle odpowiada, ale ja na twoim miejscu probowalbym wkręcić się do firmy rodziców i ją rozwijać
@Werwolf12: był jakiś miras chemik, który wyjechał do Szwajcarii, robi tam fajną karierę i sobie w spokoju żyje, pewnie jak znajdziesz tagi to i się tam pojawi.
@BreathDeath: Obecnie to nas na roku jest niecała 30. No dwóch lat nie mam zrobionych bo sie bujam z tą zasraną fizyką, gdzie chłop postawił sobie za punkt honoru mnie nie puścić bo ja chemii teorytycznej nie zdam ( nie dociera do typa że ja tego nawet nie mam) Dziekan wydziału fizycznego mnie nie chce puścić do innego prowadzącego, a profesor powiedział że jak chce komis to mogę się wstrzymać
Ja bym olal studia tech chem i w kierunku programowania sie rozwijal. Musisz tylko zastanowic sie w co chcesz isc konretnie
https://4programmers.net/Forum/Kariera/369643-czy_teraz_jest_trudniej_znalezc_prace?p=1925220#id1925220