Wpis z mikrobloga

Wróciła stara dobra Platforma, czyli obiecywanie setki gruszek na wierzbie, o których tydzień po wyborach już nie będą pamiętali (σ ͜ʖσ)

#wybory #polityka
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wonrz:

wolę żeby Platforma nie spełniła swoich obietnic

Czyli Ziobro drugi raz uniknie trybunału stanu, bo politycy PO zapowiadają, że go przed nim postawią? Kurczaki, to by wszystko tłumaczyło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@zgubiles_sie_jelonku: przeczytałem tą 100tke i tak szczerze to większość jest dosyć łatwa do spełnienia. Te finansowe obiecanki babciowe i jakieś kredyty 0%(xD) to będą do zaorania i oczywiscie karakan i koledzy przed trybunałem czy tam prokuratorem(chociaz na obecny rząd i ich machlojki jest zaskakujaco duzo dowodow latwych do przedstawienia, a dupe im kryje szeryf ziobro ktory odmawia wszczecia postepowan albo wrzuca je do czysca wiecznego czekania na rozpatrzenie)
  • Odpowiedz
@SobanDELUX: Łatwe, wręcz banalne do spełnienia, to jest na przykład zniesienie obowiązku podatkowego przed zapłaceniem faktury dla firmy. To już znalazło się w programie PO w 2007 roku i mógłbym przysiąc, że w poprzednich programach też to mieli. Więc czemu tego nie zrobiono przez 2 kadencje rządów PO-PSL? Co ze zniesieniem podatku Belki, które PO zapowiedziała w 2005 roku? Albo związki partnerskie, które również można było wprowadzić? To wszystko już
  • Odpowiedz
wolę żeby Platforma nie spełniła swoich obietnic, niż żeby PIS spełnił swoje xD

@wonrz: to co to za partia która nie spełnia obietnic?

Niby dlaczego mam na nich głosować?
  • Odpowiedz
@dlugi-gr: Pewnie, że nie. Ale mam już dość głosowania na mniejsze zło. W tej chwili to już wszyscy głosujemy na tych, którzy mniej nam dokopią. Mam nadzieję, że będzie taki rozklad głosów, że nie powstanie żaden stabilny rzad albo powstanie na chwilę i zamiast psuciem gospodarki oraz naszych zyc politycy zajmą sie kłótniami miedzy sobą. Bo że potrafia cokolwiek zreformować i naprawić już w ogóle nie wierzę.
  • Odpowiedz