Wpis z mikrobloga

#mecz
Ja czuję że żyje w jakimś matrixie.
My od lat gramy taką chujnie że to się w palę nie mieści. Nas klepie Mołdawia k---a. I nie dlatego że „nie ma już słabych drużyn w Europie”. Klepie nas bo nie potrafimy dwóch podań wymienić, nie biegamy, stoimy. I tak od lat. I tu powinny być od lat puste stadiony na tych meczach repry, powinno lecieć „j---ć PZPN”, powinna być beka kręcona i wnioski o rozwiązanie reprezentacji. Ludzie powinni mieć w------e. A tu co pół roku dziennikarze się spuszczają co piłkarze zjedli na śniadanie, podnieceni że wracają mecze kadry, stadiony wypełnione, Kulesza k---a wygrywa drugą kadencję, Probierz się cieszy ze zwycięstw po męczarniach 1:0 z San Marino, piłkarze się flexują ciuchami na vlogach Łączy Nas Piłka. To jest jakiś j----y absurd i matrix.
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 51
@heremorie: bo ten kraj jest smutny jak p1zda i takie g00wno jak ta reprezentacja to jedna z ciekawszych rzeczy z kategorii "sport i rozrywka" xDD dużo ludzi też pije a-----l bo nie widzi alternatywnego sposobu spędzania czasu wolnego
  • Odpowiedz
@heremorie: Taktycznie to jest poziom 2 ligi. Beznadziejne ustawienie. Kilimetrowe przerwy miedzy formacjami. Nieumiejetnosc wymienienia kilku dynamicznych podan. Prostolinijna organizacja atakum - przejac pilke podac na skrzydlo jazda do koncowej linii i dosrodkowanie na pale. Brak jakiegokolwiek ruchu do pilki od pilki. Statyczna przewidywalna gra. I to w widac w kazdym meczu od paru ladnych lat. DRAMAT po prostu DRAMAT.
  • Odpowiedz
  • 1
@Zakolencjusz dokładnie. Lepiej bym tego nie ujął. Zwolniliśmy Brzeczka bo nam się styl gry nie podobał. Bo chcieliśmy od reprezentacji czegoś więcej. A od tamtego czasu jest równia pochyła w dół i obecnie tak jak mówisz jesteśmy taktycznie na poziomie 2 ligi i chyba ludziom to odpowiada. Albo po prostu się przyzwyczaili.
  • Odpowiedz
@heremorie: A ja od dawien dawna powtarzam ze repra to kasztany i nie powinno sie ich w ogole wspierac, ogladac a przede wszystkim trzeba dac jakichs mlodych z nieznanymi nazwiskami niech sie wykaza, bo tym "gwiazdorom" to sie grac nie chce a to w c--j widac :D
  • Odpowiedz
@heremorie: Poodchodzą jeszcze te niedobitki z pokolenia Lewandowskiego, łącznie z nim i tak będzie. Mam wrażenie, że ludzie mają do nich jeszcze sympatię, ale powoli zaczyna brakować piłkarzy, którzy kiedykolwiek zagrali dobry mecz w kadrze.
  • Odpowiedz
@Klynt_Wschodniodrzewny: Jedyne co by mogło jakoś pomóc to drużyna od zera, rok zgrupowań, ogólnie powtórzenie tego co stany zrobiły z koszykówką przed olimpiadą w pekinie. Ale czy to realne - nie, żaden z piłkokopaczy nie rzuci kariery w gównoklubie żeby grać dla jakiejś reprezentacji i zaczynać potencjalnie od zera. A taktyki lewego to można se wsadzić, bo kończą się na "weźcie tu mi piłke podajcie w polu dobrze to szczele".
  • Odpowiedz
@heremorie dziś o tym myślałem.
Co jest z nami nie tak, co się dzieje z ta reprezentacja, że gra tak c-----o? Przecież inne repry też nie grają że sobą na codzień, często to jest zbieranina z całego świata, spotykają się raz na jakiś czas, trenują razem i JAKOŚ K---A POTRAFIĄ SIĘ ZGRAĆ I ZAGRAC ŁADNIE.
Przeciez nie możemy aż tak różnic się od Niemców, Slowakow, Czechów czy innych Koreańcow, Turasów albo
  • Odpowiedz
@heremorie: jaka chujnia 3 wygrane w tym roku kumpel kuleszy dobrze ciągnie wózek hahah a tak na poważnie to jest z roku na rok tylko gorzej od czasów Nawalki :) kraj ponad 35mln ludzi i taka p---a grana jest i trenowana
  • Odpowiedz
@heremorie: dziennikarze nakręcają temat zeby miec robote, teoretycznie piłka jako sport narodowy musi być pokazywana a to co się tyczy akceptowania przez społeczeństwo upadku wszystkich dziedzin państwa to jest zagadnienie socjologiczne xD
  • Odpowiedz