Wpis z mikrobloga

Mam się wykończyć? Ja batdziej nadaje się do pracy biurowej bo znam się na komputerze

@Kami123x: no to #!$%@? do roboty, przeciez jak się znasz na komputerach to nie problem znaleźć pracę Xd
  • Odpowiedz
@Kami123x: Podsumujmy:
1. Jedzenia z mopsu nie chcesz, bo za długo będziesz czekał.
2. Jedzenia od caritasu czy brata Alberta nie chcesz, bo kościół.
3. Pracy na budowie nie chcesz, bo nie masz doświadczenia.
4. Praca najlepiej tylko za komputerem, dziwnym trafem nie powiedziałeś co umiesz przed tym komputerem robić.
5. Na czarno, żeby sobie zarobić na ketchup do tej bułki też nie pójdziesz, bo Panu trzeba umowy
  • Odpowiedz
  • 16
wykopki - nie placajcie i nie pomagajcie pieniężnie. chyba z znowu chcecie być oscamowani jak z tym udajacym przegrywa albo chlopem co naciagnąl od ludzi 5k
młody jest niech idzie pracować, pracy jest dość. a placówki wspomagające są na kazdym kroku. ale to typ co dej dej. jak zreszta 90% bezdomnych
  • Odpowiedz
@Bad_Wolf: Caritas i Albert to są kościelne placówki

Dla mnie to jakiś fejk, jeżeli przeszkadzają ci ludzie co mogą ci pomóc z racji przynależności religijnej to znaczy, że potrzebujesz pilnej pomocy. Tam ludzie ani cie nie indoktrynują, ani nie sprawdzają lub oceniają czy jesteś wierzący.
  • Odpowiedz
pracując na budowie nie mając żadnej wiedzy i siły to raczej nie dobry pomysł. Mam się wykończyć

@Kami123x: Po tym przestałem czytać xD
Jeżeli rel jesteś w takiej piździe feat pewnie psycha sitting to współczujka mocno, sam się obawiam, żę pewno dnia nie wyrobię i skończę tak samo.
Ale tym tekstem o budowie to mnie rozłożyłeś xD Przecież 99% mietków nie robią nic specjalnego, nikt ci nie każe budować czegokolwiek od podstaw bo fakt - #!$%@?łbyś koncertowo, ale do pomocy wszelakiej to nadałaby się nawet maupa bez jednej ręki gdyby tylko potrafiła wykonywać daną czynność
  • Odpowiedz
@Kami123x: Serio, koleś, idź do mopsu, zapytaj, jakie masz opcje w obecnej sytuacji. Zakładam, że nadal masz meldunek w mieszkaniu rodziców. Może nawet jesteś na tyle młody, że jakbyś kontynuował edukację, to dałoby się ich o alimenty pozwać. Może jakiś zasiłek na start byś dostał. Ale od samego pisania w necie nic się nie zrobi.
  • Odpowiedz
@Hissis: uważałem cię za spoko ziomka z pozytywnym nastawieniem, jak takie rzeczy można pisać gościowi w takiej sytuacji
( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kami123x: kolejny dzień i ten menel znowu wymyśla, a jak ktoś mu tu oferował pracę itp (wiele ludzi) to olewał te komentarze. Płaćcie dalej na tę niedojdę
  • Odpowiedz
@Lardor: nie ma sensu ludzie eawali mu dobre rady adresy stołówek, oferty pracy mieszkania, op ma nie pokolei w głowie albo to naciągacz i chce tylko żeby dawać kasę. Jest bezdomny conajmniej 3 miesiące wiec w najgorszym przypadku juz powinien dostać jakieś świadczenia z MOPS. Od 4 miesięcy trwa sezon na zbiory gdzie wystarczy ruszać rękami (praca na akord więc nikt nie pospiesza bo ile zbierzesz tyle dostaniesz a kasa
  • Odpowiedz