Aktywne Wpisy
Graner +18
#nieruchomosci
Przypominam że budujemy najwięcej na 1k ludków w Europie, demografia (Polaków, a czy umrzemy czy wpuścimy imigrantów to już mniej istotne, przecież nie będziemy za swoje budować dla przybyszy) jest fatalna. Lokale na każdą kieszeń w Polsce są, a zarobki w wojewódzkim nie są specjalnie wyższe niż średnia województwa.
I przypominam że lekko licząc 95% ludzi chodzi do roboty odpi3rdolic swoje i zarobić na życie, a nie dlatego że ma jakieś potrzeby rozwoju zawodowego (tacy ludzie nie pracują na etacie tylko ryzykują ze swoim).
Dlatego
Przypominam że budujemy najwięcej na 1k ludków w Europie, demografia (Polaków, a czy umrzemy czy wpuścimy imigrantów to już mniej istotne, przecież nie będziemy za swoje budować dla przybyszy) jest fatalna. Lokale na każdą kieszeń w Polsce są, a zarobki w wojewódzkim nie są specjalnie wyższe niż średnia województwa.
I przypominam że lekko licząc 95% ludzi chodzi do roboty odpi3rdolic swoje i zarobić na życie, a nie dlatego że ma jakieś potrzeby rozwoju zawodowego (tacy ludzie nie pracują na etacie tylko ryzykują ze swoim).
Dlatego
W moim fspaniałym korpo świecie jest opcja zrobienia sobie kawy na koszt pracodawcy. Jest nawet ekspres. Zatem, udałem się dziś, aby spożyć 1 kawę tego dnia. Godzina, około 10:30.
Była woda w zbiorniku, tak ponad połowa. Kawa również wsypana, że jeszcze parę osób skorzysta. Po wybraniu opcji kawy oraz jej przyrządzeniu, ekspres nie darł się, że trzeba mu opróżnić tackę na wodę/pojemnik na fusy.
Co lepsze, mleko - a raczej karton tegoż mleka, był w lodówce. Uzupełniony w 3/4, przez co, po dolaniu mojej kawy, nie musiałem otwierać nowego i wkładać do lodówki.
Czemu o tym piszę? Bo od dawna, bardzo dawna, nie miałem takiej sytuacji, że albo trzeba było wody dolać, bo komuś się nie chciało, albo opróżnić pojemnika na fusy. O wsadzeniu nowego kartona z mlekiem do lodówki, nie wspomnę.
Kurde balans, nie jest jakimś czyściochem, syfiarzem też zasadniczo nie. Ale czy to naprawdę taki wielki problem zostawić po sobie ekspres w takim stanie w jakim się go zastało...?
#problemypierwszegoswiata #pracbaza #korpo #korpolife