Wpis z mikrobloga

@del855: z tymi zgonami to sytuacja będzie się pogarszać z każdym rokiem, bo wyż powojenny właśnie uderza w 70 lat stąpania po tym łez padole. Jeśli nie zafundują nam rządzący programu imigrant+ to każdego roku będzie więcej ludzi umierać niż wchodzić w dorosłe życie.
To może być ostatnia hossa na rynku nieruchomości jakiej doswidczymy za naszego życia.
  • Odpowiedz
z tymi zgonami to sytuacja będzie się pogarszać z każdym rokiem, bo wyż powojenny właśnie uderza w 70 lat stąpania po tym łez padole. Jeśli nie zafundują nam rządzący programu imigrant+ to każdego roku będzie więcej ludzi umierać niż wchodzić w dorosłe życie.

To może być ostatnia hossa na rynku nieruchomości jakiej doswidczymy za naszego życia.

to jest pewne jak amen w pacirokach, pytanie czy Polacy zaakceptuja stan jaki panuej we franjci
  • Odpowiedz
  • 2

@BurzaGrzybStrusJaja: ja stawiam ze mieszkania w PL znowu stracą status 'instrumentu finansowego' i wrócą do funkcji społecznej :)
  • Odpowiedz
@del855: mamy wybór

Albo biedniejemy na swoich warunkach, albo się bogacimy z imigrantami (z wszystkimi tego konsekwencjami)

Ja chyba wiem co będzie, ludzie nie lubią obniżać standardu życia :)
  • Odpowiedz
Albo biedniejemy na swoich warunkach, albo się bogacimy z imigrantami (z wszystkimi tego konsekwencjami)

bogacimy? Jak? sciagajac ukraincow do montownie lodowek dla europy zachodniej? Nie wiem czy wiesz, ale taki obywatel jest DEFICYTOWY, my do jego istnienia tutaj doplacamy, a nie sie na nim bogacimy.

Ja chyba wiem co będzie, ludzie nie lubią obniżać standardu życia :)
  • Odpowiedz
@del855:

bogacimy? Jak? sciagajac ukraincow do montownie lodowek dla europy zachodniej? Nie wiem czy wiesz, ale taki obywatel jest DEFICYTOWY, my do jego istnienia tutaj doplacamy, a nie sie na nim bogacimy.

No bardzo prosto, pracodawca płaci podatki do budżetu państwa za tego ukraińca, praktycznie 40% jego wynagrodzenia. Potem taki ukrainiec płaci do 23% vatu za kupione rzeczy w polsce które zasilają znowu budżet. A i jeszcze musi wynajem zapłacić jakiemuś polakowi. I rachunki
  • Odpowiedz
No bardzo prosto, pracodawca płaci podatki do budżetu państwa za tego ukraińca, praktycznie 40% jego wynagrodzenia. Potem taki ukrainiec płaci do 23% vatu za kupione rzeczy w polsce które zasilają znowu budżet. A i jeszcze musi wynajem zapłacić jakiemuś polakowi. I rachunki zapłacić.

Suma sumarum połowa jego zarobków brutto trafia do kasy państwa, część trafia do polskich kieszeni, a wszystko to sponsorowane zachodnimi pieniędzmi, za które polak już nie chce pracować w fabryce na naszej ziemi.

Tak ciężko wpaść na taki ciąg logiczny? Gdzie tu dopłacasz do istnienia imigranta?

normlanie,
  • Odpowiedz
@del855: no każdego polaka też się to tyczy, i połowa z nich robi za minimalną, i jakoś się to wszystko kręci - c-----o, ale stabilnie, z głodu nie umieramy - te 'usługi' państwowe które wymieniłeś są w cenie podatków które tu płacą i się im należą tak samo jak mi czy tobie, a nawet gdybyś posiedział u niemca pare lat czy brytola - socjal jest wszechobecny w rozwiniętej europie

poniewaz
  • Odpowiedz
no każdego polaka też się to tyczy, i połowa z nich robi za minimalną, i jakoś się to wszystko kręci - #!$%@?, ale stabilnie, z głodu nie umieramy - te 'usługi' państwowe które wymieniłeś są w cenie podatków które tu płacą i się im należą tak samo jak mi czy tobie, a nawet gdybyś posiedział u niemca pare lat czy brytola - socjal jest wszechobecny w rozwiniętej europie

poniewaz dopiero srednie zarobki dziela ludzie na tych co do wora dokladaja vs tych co z niego wyciagaja

zawsze tak było i zawsze będzie że klasa średnia jest dojona przez mniej zarabiających, i wyzysikiwana przed najbogatszych - cena polityki socjalnej w kapitalizmie, i nikt do tej pory niczego lepszego nie wymyślił - cała europa tym stoi i żyjemy

To
  • Odpowiedz
@del855: praca generuje pkb, mniej obsadzonych miejsc pracy = mniejsze pkb, czego nie rozumiesz - człowiek pracujący zawsze się dokłada do wszystkiego, a ty głosisz demagogiczne ekstremizmy jak by ich praca była gorsza od mojej czy twojej

redystrybucja dochodów to dygresja
  • Odpowiedz

@del855: o czym ty piszesz? naczytales sie jakis debilizmow ile to pitu płacą i powtarzasz glupoty.
  • Odpowiedz
praca generuje pkb, mniej obsadzonych miejsc pracy = mniejsze pkb, czego nie rozumiesz - człowiek pracujący zawsze się dokłada do wszystkiego, a ty głosisz demagogiczne ekstremizmy jak by ich praca była gorsza od mojej czy twojej

redystrybucja dochodów to dygresja

napisalem, czego nie zrozumiales?

za
  • Odpowiedz
@del855: proste, wrzuć razem z imigrantami którzy robią na 2 etaty w polsce żeby się dorobić - wszystkie polskie rodziny na socjalu ciągnące dodatki dla swoich dzieciaków mopsy szropsy plusy 500 800 i wyprawki, gdzie chłop robi na jeden etat albo wcale - do jednego wora, i w-------l za granice ( ͡° ͜ʖ ͡°) zbudujemy dobrobyt samą klasą średnią a parówki kupisz u księgowego jp morgana
  • Odpowiedz
proste, wrzuć razem z imigrantami którzy robią na 2 etaty w polsce żeby się dorobić - wszystkie polskie rodziny na socjalu ciągnące dodatki dla swoich dzieciaków mopsy szropsy plusy 500 800 i wyprawki, gdzie chłop robi na jeden etat albo wcale - do jednego wora, i #!$%@? za granice ( ͡° ͜ʖ ͡°) zbudujemy dobrobyt samą klasą średnią a parówki kupisz u księgowego jp morgana w warszawie

życia chłopie troche zaznaj przeczytaj jedną książkę o ekonomii i pogadamy

i ponownie sie mylisz, jest dokladnie odwrotnie. Sciagamy inwestycja zagraniczne i ludzie zamiast pracowac w spozywczaku pracuje dla kolchozie typu amazon czy inne LG gdzie wykonuje prace NIE NA POTRZEBY naszej gospodarki - tylko obcej. Skutkiem tego jest fakt, ze w kazdej zabce siedzi ukrainiec bo nie ma ci kto tej parowki sprzedac, bo polacy z innymi ukraincami poszli do montowni pod miasto. To samo z korpo - wyssano z rynku najlepszych ludzi i wykonuja prace zupelnie niezwaiazana z naszym krajem, a potem polskie firmy nie stac na infomrtykow bo zachodnie koncern daja niemiecka minimlana przebija
  • Odpowiedz
Jak? sciagajac ukraincow do montownie lodowek dla europy zachodniej? Nie wiem czy wiesz, ale taki obywatel jest DEFICYTOWY, my do jego istnienia tutaj doplacamy, a nie sie na nim bogacimy

@del855: Niby jak to działa? XDDDD W polsce producenci lodówek dostają jakieś dotacje? XD
  • Odpowiedz
Niby jak to działa? XDDDD W polsce producenci lodówek dostają jakieś dotacje? XD

ten czlowiek placi MNIEJ podatkow niz kosztuje uslugi publiczne wydane na niego, no tak dziala panstwo - bogaci doplacaja do biednych, wiec sciaganie biedakow, zeby im doplacac jest tak zajebiscie durnym pomyslem ze tylko Polska moze sie tym szczycic...

@zjadlbym_kebaba:
  • Odpowiedz
@del855: Po pierwsze to właśnie klasa średnia ściąga tu imigrantów, bo to oni czerpią dochody z pracy tych imigrantów, a z systemu ochrony zdrowia korzystają głównie nasi lokalni emeryci, więc ludzie przyjeżdżający tu na parę lat dorobić na magazynie to złoty interes dla naszego NFZ. Do tego przeciętnemu wietnamczykowi itp. nie przysługuje tu żaden socjal, a saszki mogą być tylko chwilowo minimalnie nierentowni przez tą wojnę, a siedzą tu już
  • Odpowiedz