Aktywne Wpisy

mickpl +175
Lubię te wątki o mieszkaniach boomerów, jak się zlatują i piszą na szybciocha, że za PRL to było bagno, nie było łatwo z mieszkaniami. Najczęściej z mieszkania, które właśnie dostali za darmo i mieszkają w nim do dziś XD
Tak, PRL to było bagno, trudno dyskutować. Lata 90. też. Ale polityka mieszkaniowa jakaś była, a dzisiaj jej nie ma wcale.
Do tego świat poszedł do przodu. Trudno oczekiwać, żeby dzisiaj standard był jak za
Tak, PRL to było bagno, trudno dyskutować. Lata 90. też. Ale polityka mieszkaniowa jakaś była, a dzisiaj jej nie ma wcale.
Do tego świat poszedł do przodu. Trudno oczekiwać, żeby dzisiaj standard był jak za

Lolenson1888 +54
Widzieliście już stadion Puszczy Niepołomice dopuszczony po poprawkach do rozgrywania na nim meczów Ekstraklasy?
Te wieżyczki dla kamer Canal Plus wyszły trochę jak te z Auschwitz
#mecz #ekstraklasa #puszczaniepolomice
Te wieżyczki dla kamer Canal Plus wyszły trochę jak te z Auschwitz
#mecz #ekstraklasa #puszczaniepolomice

źródło: puszcza
Pobierz
Tl;dr Nie wiem gdzie zamieszkać
Ostatnie 2 lata mieszkałem w Warszawie, ale ceny najmu i inne okoliczności sprawiły, że postanowiłem zacząć szukać mieszkania zamiast ładować kasę w kieszenie tfu landlordów. Wróciłem do rodziców, ale nie chcę, żeby ta sytuacja trwała miesiącami. Początkowo myślałem o #warszawa , ale ceny w porowaniu z q1 tego roku zbijają z nóg (Siekierki +4k na metrze ehhh). Druga sprawa to nie wiem czy potrzebuję, albo nawet chcę się pchać do stolicy. #pracazdalna wiec mogłbym pomyśleć o obwarzanku warszawy, ale nie chciałbym też trafić na kompletne zadupie. Chciałbym mieszkać w miejscu gdzie jest dosyć zielono, bez widoku na obskurne blokowiska i ulice, na ktorych ciagle przejezdzaja samochody. Jedyne czego mi w zyciu potrzeba to siłka, basen, sklepy spożywcze i jakieś spotkania towarzyskie (np. planszówki). Możecie polecić jakieś miejscowosci? #pruszkow #piaseczno #legionowo może coś z tego? Nie chciałbym się za bardzo oddalać od stolicy, bo nie wiem czy i kiedy przyjdzie dzień sądu i każą #programista15k wracac do biur xd Najchętniej to bym się ewakuował w góry np. do #bielskobiala ale znowu wtedy daleko do rodziny :| Ehh co robić, deprecha łapie.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: no tego nie przewidzisz. Jezeli dzis jest zielono to jutro moga byc tam bloki. Wszystko zalezy jak bardzo miejsce jest atrakcyjne.
@xede: Po takim wyborze już tylko pętle na szyi mógłby wieszać...
@mirko_anonim Ostatnio jeździłem klasycznym mustangiem na wysokości Michalina. Widziałem bardzo dużo nowych domów i podobno dojazd jest bardzo dobry czy to samochodem czy pociągiem.
Mam tą samą rozkminę, bo nie chce rezygnować z Wawy, ale chciałbym się przeprowadzić w fajne miejsce (to może być centrum gdzieś dalej od głównych ulic) ale za rozsądną cenę
────────────────────