Wpis z mikrobloga

Jak rozwijać postać w Kronikach Myrtany? Chodzi mi o sam fakt rozwoju jak się to robi, a nie polecane buildy. Nie grałem w G2, ani późniejsze części, a w G1 grałem jakoś w okolicach 2007 roku jako 9 latek i niewiele pamiętam. Ogarnąłem na tyle, że są różne cechy które mogę zwiększać, są też punkty nauki. Zauważyłem, że są nauczyciele różnych umiejętności. Ale jak to dokładnie działa? Mam 3 level, umiem otworzyć okienko ze statystykami postaci, ale czy tam mogę coś rozdysponować jakieś punkty? Czy wszystkich cech i skilli muszę uczyć się u nauczycieli? Albo jak w Skyrimie przez praktykowanie danych czynności? Pomoże ktoś nowicjuszowi?
#gothic #kronikimyrtany #dziejekhorinis #gothic2 #gaming #gry
  • 9
  • Odpowiedz
Jak rozwijać postać w Kronikach Myrtany?

@Stulejman_Beznadziejny: jak najszybciej.

PNy zdobywane co level wykorzystujesz u nauczycieli, zawsze będą okienka dialogowe do tego odpowiednie.

Generalnie poziom trudności jest zbliżony do G2NK, ciężko zrobić "złego" builda chyba że dasz wszystko po równo, wtedy postać będzie do dupy.
  • Odpowiedz
Mam 3 level, umiem otworzyć okienko ze statystykami postaci, ale czy tam mogę coś rozdysponować jakieś punkty?

@Stulejman_Beznadziejny:

Za robienie rzeczy/walke dostajesz exp. Za zdobyty poziom dostajesz punkty nauki. Ale "wydac" je trzeba u nauczyciela.
Albo na podniesienie zwinnosci/sily/many albo na konkretne umiejetnosci jak um walki mieczem, umiejetnosc oprawiania zwierzat, otwierania zamkow itp

Zwinnosc zwieksza obrazenia od broni dystansowych a sila od broni do walki wrecz.

Czy to znaczy ze idac
  • Odpowiedz