Wpis z mikrobloga

To jest znowu TO pytanie.

Jaki model #druk3d na początek do 1500zl?

Nie interesuje mnie spędzenie na modach więcej godzin niż na druku. Chciałbym wyjąć i z podstawowych materiałów (PLA, PETG) drukować w miarę od razu. Interesuje mnie też pole robocze >200x200, podgrzewany stół.

Jedyne mody, jakie akceptuje, to te zęby przystosować sprzed do druku z materiałów bardziej technicznych (ABS, ASA, włókna węglowe), zmiana jakiejś podkładki na stół, budowa komory. Nie chce wydać 1000zl i męczyć się że zwykłym PLA.

Czy będzie coś lepszego niż Ender 3v2? Co polecicie? Może być z dystrybucji polskiej lub zagranicznej (aczkolwiek lepiej z EU niż z Chin ściągać bezpośrednio).
#ender #prusa #diy
Mowi - To jest znowu TO pytanie.

Jaki model #druk3d na początek do 1500zl?

Nie inte...

źródło: temp_file3950291813791025879

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@Mowi z czego większość to reklamy lub linki afilacyjne, c--j człowieka strzela jak chce w jakieś nowe hobby wejść
  • Odpowiedz
Prawda jest taka ze wszystko poniżej bambulab p1p czy creality k1 to będzie jeden pies, wszystkie pracują na pi razy dzwi tym samym sofcie i tych samych zasadach. Jeden dmucha mocniej inny pod innym kontem, jeden ma większe luzy inny mniejsze ale z grubsza to wszystko to samo. Endery są w miarę sprawdzone i drukują, używałem prawie 3 lata endera 5 bez modów i drukował poprawnie. Teraz przeskoczyłem na p1p i już
  • Odpowiedz
@Mowi będę testował elegoo neptune 4. Kosztuje $250 i zapowiada się elegancko. Drukuje od kopa bez grzebania i przychodzi wstępnie złożona. Jak coś się urodzi dam znać. Nie znam się na druku 3D i chciałem coś dla nooba właśnie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Sla_Voy @czechu @hrumque no właśnie tak teraz patrzę i zastanawiam się albo nad Neptunem, albo nad p1p - cenowo jest to sporo powyżej, ale widzę na stronie, że mają opcje leasingu - a to zawsze jest rozwiązanie. I tak poszłaby na fakturę.

P1p rzeczywiście jest takie dobre? Widzę, że ma dysze że stali hartownej, ale mimo to na stronie nie polecają drukować materiałów z włóknami
  • Odpowiedz
  • 0
@Mowi ja drukuje pla pet ABS więc o włóknach ci nic nie powiem ale zobacz sobie jakie dysze możesz dokupić od nich. Dla mnie względem drukarkek na Merlinie przepaść i jakościową j szybkości
  • Odpowiedz
@Mowi: P1P to największa bieda z bambu, ale i tak to jest zupełnie inna klasa i liga działania.
Drukarki bambu to jakbyś dostał gotowego działającego macbooka. Włączasz i używasz.
Drukarki "inne" - to jakbyś dostał gołego PCta składaka w kartonie cześci plus musiał kompilować linuksa i drivery i programy by coś raczyło działać. Może i taniej. Co prawda "niektórym działa" a nawet "niektórzy są zadowoleni" - no ale najważniejsze pytanie
  • Odpowiedz
@Mowi: Kp3s pro, jest teraz na promocji za ~530 zł. Ja kupiłem i polecam. A jak chcesz większe pole robocze to Artillery Sidewinder x2 też bardzo fajna drukarka, koło 9 stów teraz kosztuje.
  • Odpowiedz