Wpis z mikrobloga

Kojarzycie serial 40-latek? Aktor grający tę rolę faktycznie miał wtedy 40-lat. Siwe włosy, zmarszczki, wąs... Ok, wśród dzisiejszych 40latków też pojawiają się siwe włosy, ale nikt tak staro jak ten facet nie wygląda. W dzisiejszych czasach każdy dawałby mu 60-tkę z taką aparycją. Co więcej, ogladając seriale z tamtych lat to co 2 człowiek wygląda na 20 lat więcej porównując to do naszych czasów.
Maly_Jasio - Kojarzycie serial 40-latek? Aktor grający tę rolę faktycznie miał wtedy ...

źródło: 40latek

Pobierz
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@asdfghjkl: ja sam mam 40 i mordę kartofelka. Żadnego siwego włosa. Gdyby nie krótka broda to dawaliby mi max 25 lat

@Maly_Jasio: tak Ci się tylko wydaje xD Niby w lustrze, we własnych oczach, wygląda się na dużo mniej, ale gdybyś spytał losowych osób to w miarę dokładnie oszacują Twój wiek.

Mnie w wieku 25 lat jeszcze sporadycznie pytali o dowód xD Ale już się nie zdarza -
  • Odpowiedz
@Baleburg: Przesyłasz mi wyjątki, w PRL-u to była prawie reguła ¯\(ツ)/¯. Poza tym obu panów było po rozwodzie w momencie robienia zdjęć, oboje byli po służbie w armii, a Pan Reynolds był na wojnie w Wietnamie. Żadne z tych doświadczeń nie wpływa pozytywnie na wygląd huopa. Na swoją obronę dodam, że w PRL ludzie nadużywali alkoholu, bo było to na rękę władzy - ludźmi o zamglonym alkoholem umyśle było łatwiej
  • Odpowiedz
@Maly_Jasio: W dużym stopniu po prostu stylówa. Co do siwych włosów, to rzeczywiście ma sporo jak na swój wiek, ale dużo osób zauważyło w komentarzach, że to kwestia bardzo indywidualna i zależna mocno od genów. Ale też dość łatwo odwracalna, ilu to celebrytów w dzisiejszych czasach farbuje włosy przecież.
  • Odpowiedz
@Maly_Jasio: Mam czwórkę z przodu, a jeszcze nie tak dawno sklepikary wołały ode mnie dowód jak alkohol kupowałem (nawet w kolekturze lotto mi się zdarzyło, bo to gra dla dorosłych).
Śmiechom nie było końca a wiara w kolejce - przynajmniej pan młodo wygląda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Kojarzycie serial 40-latek? Aktor grający tę rolę faktycznie miał wtedy 40-lat. Siwe włosy, zmarszczki, wąs... Ok, wśród dzisiejszych 40latków też pojawiają się siwe włosy, ale nikt tak staro jak ten facet nie wygląda. W dzisiejszych czasach każdy dawałby mu 60-tkę z taką aparycją. Co więcej, ogladając seriale z tamtych lat to co 2 człowiek wygląda na 20 lat więcej porównując to do naszych czasów.

@Maly_Jasio: miał konkretnie 44.-47
Kiedyś rozmawiałem
  • Odpowiedz
@Maly_Jasio: @asdfghjkl
A ja mam 22 lata, już kilkadziesiąt siwych włosów na całej głowie, zakola lekkie, a wciąż nie mam pełnego zarostu (wrecz bym powiedział że mam beznadziejny, powoli ekspansuje na twarzy ale powoli)
Tymczasem mój ojciec zaczał mieć pierwsze siwe włosy i jakieś zakola po 40-tce.
  • Odpowiedz
@Maly_Jasio: temat wałkowany milion razy, następnym razem użyj opcji szukaj. następnym razem będzie ban

Tak na poważnie to ubiór temat przewałkowany już 100 razy, ubiór bardzo postarzał w tamtych czasach. Ludzie robili na sobie eksperymenty i 30 latek ubierał stary ubiór i momentalnie mu to dodawało wiele lat.
Widziałem kiedyś filmik z en youtuba gdzie ojciec opa robił sobie zdjęcie takie samo co roku przez dziesiątki lat i od początku
  • Odpowiedz