Aktywne Wpisy
damienbudzik +69
Mam wrażenie, że gdyby Thermomix był zwykłym urządzeniem dostępnym na półkach sklepowych, bez tego MLM-owego prania mózgów na prezentacjach to mało kto by się nim zainteresował.
O Thermomixie dowiedziałem się stosunkowo niedawno, kolega mówił, że musi kupić swojej dziewczynie Thermomixa, bo wszystkie jej koleżanki mają i że to zajebista sprawa, szczególnie jeśli ktoś nie lubi gotować. A że oni raczej nigdy nie gotowali w domu tylko zamawiali obiady albo diety pudełkowe to
O Thermomixie dowiedziałem się stosunkowo niedawno, kolega mówił, że musi kupić swojej dziewczynie Thermomixa, bo wszystkie jej koleżanki mają i że to zajebista sprawa, szczególnie jeśli ktoś nie lubi gotować. A że oni raczej nigdy nie gotowali w domu tylko zamawiali obiady albo diety pudełkowe to
Bobby_Peru +290
„nie pis was będzie ruchał, nie platforma, śmieszne polaczki, sami się będziecie ruchać”
Krakus. Polska Marka Premium. Dopiero co namolnie promowana w mediach, dokładnie ta „Polska” szynka, w dokładnie tym opakowaniu.
Ta sama ulica, dwa różne sklepy, 50 metrów odległości, czwartek, sobota. Nie patrzyłem na drobną różnicę w cenie „za kilogram”, bo każda sieć se ustala po swojemu i liczę się z tym, że w jednym może być ten sam produkt taniej,
Krakus. Polska Marka Premium. Dopiero co namolnie promowana w mediach, dokładnie ta „Polska” szynka, w dokładnie tym opakowaniu.
Ta sama ulica, dwa różne sklepy, 50 metrów odległości, czwartek, sobota. Nie patrzyłem na drobną różnicę w cenie „za kilogram”, bo każda sieć se ustala po swojemu i liczę się z tym, że w jednym może być ten sam produkt taniej,
Czyżby Ordo Iuris stosowało jakąś tajemniczą metodę usuwania tej choroby? XD
@soltysek: Obecnie nauka pozwala dobrze ocenić czy płód będzie miał downa czy nie i powinniśmy iść w kierunku jak Islandia - wyeliminować tę chorobę.
Nie mówię, żeby zabierać tym co teraz już żyją, ale żaden nowo narodzony nie powinien mieć prawa do tej zapomogi [tylko wiadomo do tego pełne pozwolenie na skrobanie + badania, nie jak teraz jest]
Nie może być tak, że
Amniopunkcja pozwala na wykrycie zespołu Downa w 99% przypadków, z tym, że jest mocno inwazyjna, więc nie wykonuje się jej bez wskazań, bo zwiększa ryzyko poronienia. Podejrzewam, że nawet nie ma takiego kraju, gdzie robi się ją rutynowo przy każdej ciąży. Mniej inwazyjne metody nie dają tak
@loczyn: nie trzeba - wiele ludzi myśli tak samo. To co robi instytucja państwa we z konserwatywną władzą już nawet nie jest ani katolickie, ani konserwatywne, to jest jawna nienawiść do obywateli. Coś czuję, ze możemy mieć drugą irlandię, a jak się doda polski temperament to będzie gorąco.
Fake news.
@smallboobslover: nieinwazyjne metody mają 95%, całkiem ok
@r3ll: Dlatego mówię - powinno być można i to do 24 tygodnia nawet jeśli jest zespół Downa