Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci #emigracja
Czy tylko mnie dziwi oferowanie/kupowanie nieruchomości na etapie wizualizacji? Kto zwróci pieniądze jeśli budynek po ukończeniu nie będzie wyglądał dokładnie tak jak na wizualizacji?
Czy w innych krajach ludzie też wydają oszczędności życia na obietnice czegoś co ma dopiero powstać?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kto zwróci pieniądze jeśli budynek po ukończeniu nie będzie wyglądał dokładnie tak jak na wizualizacji?

@matt___: nikt, wizualizacja to nie plan architektoniczny
  • Odpowiedz
@matt___: @bojackHorsemanPatataj @Elec A pamiętam w TV była sytuacja kiedyś opisywana co deweloper wziął siano (dużo ludzi kredyty pobrało), zaczął budować, potem chciał coś "więcej", bo nie starczy, na koniec się zawinął xD - a ludzie nawet chyba nie mieli wpisu w księgach wieczystych, że coś tam mają. Zostali bez mieszkań i z kredytami.

PS:
Doczytałem sprawę, końcowo syndyk był "miły" i zamiast co było sprzedać i ludzie
  • Odpowiedz
@matt___: zastanawiałem się dokładnie nad tym samym ostatnio. Przyszło mi do głowy że może w umowie jest data wyłączenia z umowy, jak y ktoś np. w trakcie kwartału chciał zrezygnować?
Jak np. akustyka będzie c-----a, albo coś technologicznie źle zrobione i grzyb będzie wychodził na ścianie?
  • Odpowiedz