Aktywne Wpisy

Miguelos +6
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Dziwny_Dzwiek_Gzymsu +101
Zapraszam do PIRAMIDY SEBCELA TORUSA.
Zasady są proste:
Każdy zaproszony oznacza trzy osoby. Zaproszone świeżaki mają obowiązek plusować wszystkich, którzy już są w tym wątku - łącznie z założycielem oraz oznaczyć kolejnych trzech świeżaków.
Co można osiągnąć? Bardzo wiele:
0 - 5 plusów - Pała J----a
Zasady są proste:
Każdy zaproszony oznacza trzy osoby. Zaproszone świeżaki mają obowiązek plusować wszystkich, którzy już są w tym wątku - łącznie z założycielem oraz oznaczyć kolejnych trzech świeżaków.
Co można osiągnąć? Bardzo wiele:
0 - 5 plusów - Pała J----a
źródło: PIRAMIDA_SEBCELA
Pobierz

Podłączyłem go do światła i przycisku dzwonkowego i w tym momencie świeci cały czas światło, a przytrzymanie przycisku je wyłącza (jak puszcze przycisk to światło się zapala) więc w tym momencie działa jak z przyciskiem tradycyjnym. Z tego co czytam to po spięciu z HA mogę zmienić ten tryb i teraz w zasadzie kilka pytań:
-czy po zmianie tego trybu ten przełącznik tak będzie cały czas działał nawet jak HA będzie leżało
-czy znacie inny moduł mieszczący się na luzie w puszce z zigbee i współpracujący z HA który od razu będzie działał z przyciskiem dzwonkowym i będzie obsługiwał przynajmniej 2 przyciski (a najlepiej 4 jak oxt :))
Niestety nie mogę na razie podpiąć HA w budynku póki nie skończę wykańczania, a wolałbym aby wszystko działało nawet jak HA będzie leżeć
#homeassistant #smarthome
Co więcej możesz go skonfigurować bez HA jak użyjesz zigbee2mqtt z oddzielnej instalacji
źródło: temp_file8123829933488402525
Pobierz