Aktywne Wpisy
pmts +33
Afrojohny +83
Wracam z krótkiego urlopu w Polsce do Norwegii. I szczerze? Ni #!$%@? mi się nie chce. 2023 rok to najgorszy rok w całym moim życiu(choć myślałem że najgorszy już był). Wyjazd zweryfikowała mój prawie 10 letni związek i zostałem sam. W Norwegii wróciłem do pracy za barem to okazuje się że Norwegowie wcale nie są tak otwartym i miłym narodem jak mi wszyscy mówili. Jedynie hajs jako tako się zgadza. Pamiętajcie wszędzie
#pracbaza #informatyka #studia #programista15k
@RapIArbuzy: To nie argument tylko przykład. Owszem, że dla programisty na tych portalach się nie szuka, ale jest to portal ogólnodostepny i już pokazuje, że typ łże jak pies.
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: Tak, dokładnie, firmy dla leszczy i przeciętniaków. W takich firmach to się pracuje na studiach, zbiera te 2-3 lata i człowiek uświadamia sobie, że to nie są miejsca z odpowiednim engineering culture i poziomem. Następnie idzie się do faanga/faang-like, ewentualnie jakiejś mniejszej firmy z dobrym poziomem technicznym jak Allegro z 8 lat temu (teraz to cień firmy sprzed lat), czy SoftwareMill z kilka lat wstecz.
@RapIArbuzy: Na jakich stanowiskach?
XD Znasz jakąkolwiek sensowną firmę, która ma biuro w Polsce, czy ci się wydaje i na podstawie gównofirm stwierdzasz takie rzeczy o studiach? Zdradzę ci pewien sekret, firmy mogą sobie wymagać nawet phd z computer science, to nie znaczy że ktokolwiek sensowny pójdzie do nich robić za stawkę 1/3-1/4 tego co na zachodzie i paplać się w gówno projektach, których centrala na zachodzie nie chce.
To, że na zachodzie są lepsze i większe firmy to nie jest odkrycie ameryki myślicielu i nie zmienia nic w kwestii studiów. A samo nazywanie firm typu PwC czy
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: Rozwinięcie jest takie że studia informatyczne w Polsce to gówno. #!$%@? materiału ze wszystkiego, a trzeba zrobić wszystko, stres bo terminy i punkty ECTS.
I tak człowiek #!$%@? te 4 lata tak naprawdę tylko dla papieru, bo nic się użytecznego na tych studiach nie nauczy. Więcej wiedzy zaabsorbuje się tłukąc teorię pod certyfikaty niż studiując w Polsce.
@kosmicznyglosnik: mordo co ty mówisz po co papier mam kolegę który nie ma i zarabia 15 koła na miesiąc mordo to jest życie ja ci mówię studia to gówno i nikt na nie nie patrzy xD.
@cordianss: Nie muszę wierzyć w fakty. Ja po prostu obnażam twoje głupoty.
@cordianss: W 3. Pierwsze to ogłoszenie na freelance, drugie to telemedi firma która może zostać zaorana jedną nowelizacją w Polsce a trzecia to Bayern który wymaga wyższego wykształcenia kierunkowego. Dziękuje dobranoc. Przeproś za pisanie bzdur i przestań się błaźnić.
"or a comparable qualification with a minimum 7 years of equivalent industry experience or similar role"
Nie doczytałeś chyba.
@supra107: No i?
@supra107: Jeśli się myli studia z ogólniakiem to tak. Ale
@kosmicznyglosnik: true. Jesli dla kogoś szczyt ambicji to mentalnie kopać rowy byleby hajs był dobry to ciekawe co będzie gdy prosperity w branży minie xD
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: Tak, tak, zajebiste firmy, CV otwierające wiele drzwi. XDDDD Powiem McKinsey, to ułomek poda mi big4 dla leszczy
W każdym razie widać że nie ma sensu dalej odpowiadać bo to tylko przekrzykiwanie swoich racji a nie dyskusja.
@cordianss: Fajny taki twój angielski taki nie za dobry.
Wpisanie "master degree in computer science, economics, business administration or a comparable qualification" oznacza, że to nie musi być koniecznie dyplom z informatyki tylko np ze studiów informatycznych którego zakres jest porównywalny. Czyt. kierunek może być np inżynieria danych czy coś podobnego z
@supra107: No jak nie masz argumentów to tak. Tylko szczekaniem się zajmujesz.
@RapIArbuzy: Dalej nie wiem do czego dążysz. Bo ja nie ścigam tu się na prestiż firm które nie są w moim portfelu tylko obnażam głupotę gościa który mówi, że nikt nie patrzy na studia w branży.