Chciałem sobie po polacku ponarzekać, że jest #!$%@? za gorąco, słońce mi #!$%@? centralnie w okna przez pół dnia i nie mam jak się skryć, ochłodzić ani przewietrzyć. Nie da się funkcjonować, lepię się i czekam z utęsknieniem na jesień, gdzie będzie można funkcjonować jak człowiek.
@jarokoxu: płak płak roleta nic nie daje o ja biedny jesień wróć, palenie plastikiem, szarówo i noc o 17 wróć, nie da się kąkutera przeglądać. XD Ach, a ja sobie zjadłem właśnie obiadek na balkonie w ramach przerwy w robocie, #!$%@? nogi w górę i patrzę na park. Nie będę opa wołał, bo mi go nawet w sumie trochę nie żal. ##!$%@?
@beer_man: rolety zewnętrzne mega dużo dają, uja to dają te folie termiczne. One działają senswonie tylko wiosną i jesienią, a w takie upały to tyle co nic. Choć najwięcej daje klimatyzacja typu split
@beer_man: też miałem takie odczucie, dopóki nie miałem rolet zewnętrznych. Teraz dla mnie folia uja daje w porownaniu z roletami. A rolety i tak nie dają tyle co klimatyzacja. Teraz mam wszystkie trzy, instalowane przez 3 lata. Jeśli ktoś nie ma mic, sugeruję skrócić tę ścieżkę (nie przekupiła mnie żadna korporacja ds rolet ani klimy xD)
Dla niektórych wystarcza folia. Dla mnie nie wystarczyła (choć początkowo tak mi się wydawało)
@budep no já mam mieszkanie na wschód. Po nocce pomimo żaluzji, świeci słońce i nie da się usunąć lub po kilkudziesięciu minutach człowiek się budzi. Do tego gorąco jak w piekarniku. Do 11 człowiek siedzi #!$%@? i czuję się jak kurczak w piekarniku.
Pozdrawiam
##!$%@?
Ach, a ja sobie zjadłem właśnie obiadek na balkonie w ramach przerwy w robocie, #!$%@? nogi w górę i patrzę na park. Nie będę opa wołał, bo mi go nawet w sumie trochę nie żal.
##!$%@?
Dla niektórych wystarcza folia. Dla mnie nie wystarczyła (choć początkowo tak mi się wydawało)