Wpis z mikrobloga

#webdev #angularjs jaki sens jest robić stronę generowaną częściowo w JS np z angular żeby potem pisać kod odpowiedzialny za generowanie HTML'a z treścią tylko na potrzeby SEO i crawlerów indeksujących? :D Pytam bo wszyscy się podniecają angularem, że aż sam chciałem spróbować, ale jak zobaczyłem jak to działa to od razu pomyślałem o SEO i problemach, które takie rozwiązanie tworzy. Potem zacząłem szukać w jaki sposób ludzie te problemy (SEO+angular) rozwiązują i się nieźle uśmiałem.

Aczkolwiek zdaję sobię sprawę że angular może być przydatny w aplikacjach wewnętrznych nie wymagających indeksowania swoich stron na potrzeby SEO.
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Aczkolwiek zdaję sobię sprawę że angular może być przydatny w aplikacjach wewnętrznych nie wymagających indeksowania swoich stron na potrzeby SEO.

@fuuYeah: i to jest clue, odpowiednio wybrać technologię do potrzeb. A do SEO używa się escapedfragment_ i generowania HTMLa za pomoca PhantomJS i podstawiania go botom. Ciekawa robota, ale chwilami upierdliwa :P
  • Odpowiedz

@fuuYeah: (#) Angular jest generalnie przydatny przy tworzeniu modułowych aplikacji JSowych opartych o MV*.
  • Odpowiedz