Wpis z mikrobloga

@LittleOpa: Wystarczyłoby wprowadzić kataster i zaporowy podatek dla flipperów, ale lepiej rozdać wszystko patologii ¯\(ツ)/¯

Politycy lewicy są tak zapakowani w nieruchy, że będą robić wszystko aby ceny rosły to the moon.

u razemków to chyba akurat czysta głupota, u nich większość to gołodupcy z tego co kojarzę (w przeciwieństwie do ich kolegów z koalicji).
  • Odpowiedz
@chinski_pierozek: Nie rozumiem, dlaczego #!$%@?ć fliperom zaporowy podatek ? Kupujesz tanio mieszkanie, remontujesz i sprzedajesz drożej i Państwo ma Ci tego zabronić ? Albo sprawić, że przestanie się to opłacać ?
  • Odpowiedz
Już widzę te fikołki deweloperów z wydzieleniem 10% mieszkań - mikrokawalerki 25m2 z 1 oknem na północ.
  • Odpowiedz
@Klepajro: Jak kupie tanie auto i je naprawie i sprzedam drożej to też należy mi tego zabronić, bo byłem mądrzejszy od Ciebie ? Ludzie kupują stare, zniszczone meble. Naprawiają je i odnawiają a potem sprzedają za duze pianiądze - też im trzeba tego zabronić ?
  • Odpowiedz
@Klepajro: Niech Państwo zainwestuje w spółkę deweloperską i stawia tanie osiedla, na działkach których jest właścicielem, gdzie 70% nie wykupi chiński fundusz. Skoro w surowce strategiczne może, a mieszkania są dobrem egzystencjalnym to można powiedzieć, że strategicznie potrzebnym. Nie bardzo rozumiem dlaczego wszyscy chcą zabraniać innym ludziom wydawać swoje pieniądze tylko dlatego bo ich nie mają.....
  • Odpowiedz
@GOHAN: ja nie powiedziałem że jest to dobre rozwiązanie, ale jeśli ktoś kazałby mi zwiększyć dostępność mieszkań dla zwykłych ludzi i miałbym wybierać między ograniczeniem flipowania a tymi komunistycznymi postulatami to bym wybrał to pierwsze.

Niech Państwo zainwestuje w spółkę deweloperską i stawia tanie osiedla, na działkach których jest właścicielem, gdzie 70% nie wykupi chiński fundusz.

W pełni zgoda, uważam że fundusze też powinny zostać ograniczone poprzez podatki. Państwo stawiające tanie
  • Odpowiedz
@chinski_pierozek: To akurat nie wina partii tylko ludzi, którzy się tym zajmują. Od 30 lat żadna partia nie wpadła na żaden KOMPLETNIE ŻADEN dobry pomysł w tej kwestii. A prywatni deweloperzy jakoś sobie radzą.... Szok, niedowierzanie... Miliony pytań bez odpowiedzi ( ͡º ͜ʖ͡º) #!$%@? po fliperach to akurat najmniej da. Ile taki fliper jest w stanie kupić mieszkań ? 2 ? 3 na raz ? Niech
  • Odpowiedz