Wpis z mikrobloga

@lexico: niczego, bo cenie sobie samotność i nie chcę mieć rodziny.
Przeciętny mężczyzna raczej chce, ale jeśli jest tak źle jak mówisz, to dlaczego dalej żyje tym marzeniem, jeśli jest świadomy tego, czego od niego oczekują i określa to jako rzecz ponad jego miarę albo chociaż społecznie niesprawiedliwa, dlaczego nie odpuści sobie posiadania rodziny?
Pytanie może wydać ci się głupie, ale pytam na serio, po co mieć rodzinę, (tj. wpierw
  • Odpowiedz
@lexico: mi jako różowej jest oplem ciężko, bo dużo problemów było rodzinnych i ze zdrowiem słabo. Przez to mimo posiadania niebieskiego, wiem, że żaden ze mnie materiał na cokolwiek i może przez cala moją przeszłość boję się być matką, już nie mówiąc o tym, ze sprowadzanie istot na świat, które będą musiały zmagać się z cierpieniem, lękiem przed śmiercią, a na końcu agonią jest średnie.
  • Odpowiedz
Czemu wy jako mężczyźni się w to bawicie.

@poorepsilon: zabawa już się kończy, demografia i statystyka to pokazuje.

jeśli to ciężkie, a często niczego nie gwarantuje, a na dodatek trzeba utrzymać rodzinę/zapewnić utrzymanie, potrafić naprawić różne rzeczy, być obrońcą i opiekunem lub podejmować strategiczne
  • Odpowiedz
sprowadzanie istot na świat, które będą musiały zmagać się z cierpieniem, lękiem przed śmiercią, a na końcu agonią jest średnie

@poorepsilon: może jeszcze geny nie działają.
U kobiet wchodzi to w latach 20-30. Silna potrzeba posiadania dzieci. Nie u wszystkich, ale większości.

Masz depresję, albo bierzesz leki regulujące gospodarkę hormonalną?
  • Odpowiedz
@lexico: ogółem mam, ale przestałam się leczyć, bo nic nie wskazuje na to, że się zz. Nie chcę mieć dzieci, bo wynika to z traum jakie mnie spotkały w dzieciństwie, lęku egzystencjalnego i lęku przed śmiercią. Ja cierpię żyjąc, więc inni też mogą. Nie mówiąc już o niepewnej realności świata.
  • Odpowiedz
@lexico: jestem tylko różową, wiec wiesz.
Ogółem będąc raczej obserwatorem życia społecznego dużo zauważam. Jeśli jest tak jak jeden z ostatnich znalezisk mówił, że 90% Polek zainteresowana jest wąskim gronem mężczyzn, to ja na miejscu całej reszty wpadłabym w fatalizm i żyła w pojedynkę.
  • Odpowiedz
jestem tylko różową

@poorepsilon: jesteś przede wszystkim człowiekiem ( ͡º ͜ʖ͡º)

90% Polek zainteresowana jest wąskim gronem mężczyzn, to ja na miejscu całej reszty wpadłabym w fatalizm i żyła w pojedynkę

właśnie zdefiniowałaś MGTOW :)
  • Odpowiedz