Aktywne Wpisy

co-to-ma-byc +145
Niestety do niewielu pewnie to dotrze.
„ Drugi dzień nowego roku 2025 – emocje wciąż nie opadły...
Sylwestrowa noc pozostawiła w nas wiele smutku i złości.
Długo zastanawialiśmy się, czy w ogóle publikować ten post, bo za każdym razem, gdy poruszamy temat hukowych petard, pojawia się fala agresji. Wrzucenie tego „na gorąco” skończyłoby się pewnie blokadą konta przez Facebooka ze względu na nasze emocjonalne słowa i falę złości, którą wywołałoby to wśród odbiorców.
„ Drugi dzień nowego roku 2025 – emocje wciąż nie opadły...
Sylwestrowa noc pozostawiła w nas wiele smutku i złości.
Długo zastanawialiśmy się, czy w ogóle publikować ten post, bo za każdym razem, gdy poruszamy temat hukowych petard, pojawia się fala agresji. Wrzucenie tego „na gorąco” skończyłoby się pewnie blokadą konta przez Facebooka ze względu na nasze emocjonalne słowa i falę złości, którą wywołałoby to wśród odbiorców.
źródło: IMG_6773
Pobierz
Splot +360
Koparka wielonaczyniowa gotowa. Kolekcja uzupełniona. Muszę jeszcze zainstalować oświetlenie i zobaczyć czy uda mi się sprawić żeby pracowała płynniej - wydaje mi się że problem jest gdzieś w kole z czerpakami.
#lego #legotechnic
#lego #legotechnic
źródło: temp_file4990886446333112399
Pobierz

#vr #gaming #msfs #gry #gry #kiciochpyta
Zmysły są naprawdę oszukane :D np. w symulacjach na statkach kosmicznych błędnik wariuje i się czuje to czuje na maksa jakby się latało XD albo jak na stojąco odpalisz jakiś rollercoaster to można się w-----ć Xd generalnie fajnie.
@PositiveRate: ogólnie tak jak koledzy pisali - wrażenie jest pełnej imersji, wręcz na początku można się pomylić i np. uderzyć ręką czy głową w jakieś przedmioty które masz w okolicy.
Chociaż jest część ludzi którzy mają ogólnie słabą zdolność do widzenia stereoskopowego i VR nie robi na nich wrażenia - po prostu niektórzy
@PositiveRate: Dlaczego? Rift S jest już mocno przestarzały i oficjalnie niewspierany a dalej ma sporo problemów technicznych. Do symulatorów po kablu to albo Quest 2, HP Reverb G2 (ale wersja 2, trudno ją dostać) albo Pico 4.
U----i Quest 2 w bardzo dobrym stanie latają na OLX po 1000zł. Największym plusem Questa 2 jest możliwość grania bez żadnych kabli (po WiFi) a także opcja grania w
Byłem u gościa co sprzedaje używkę Questa 2 i po godzinie zakładania kont i instalowania aplikacji i aktualizacji okazuje się, że:
1. Efekt jest absolutnie wow. Odpaliłem sobie Cessnę i miałem mocne wrażenie bycia w niej,
2. Pomimo posiadania całkiem dobrego sprzętu, miałem 1 klatkę na
Mogłaby też inna przyczyna, połączenie z komputerem bezprzewodowe przepewodowe? Kabel musi być wysokiej klasy, a bezprzewodowe po "czystych" połączeniach, najlepiej na indywidualnym, dobrym routerze.
Ustawienia gry warto zrzucić na niskie i sprawdzić czy jest poprawa.
Jakośc tekstur i rozdzielczość wcale nie muszą być super, żeby się dobrze bawic.
Jak masz od
Bawiłem się na i7-3770 + R9 390X.
@PositiveRate: To niestety nic nie zmieni, granie w MSFS (nawet na średnich ustawieniach) wymaga mocnego sprzętu. Na 3050 (laptopowe?) odpalisz całkiem sporo gier na VR tylko muszą być nieco mniej wymagające (taki Half Life Alyx spokojnie na tym lata), no i pamiętaj że Quest 2 i Pico 4 mogą odpalać gry bez komputera (w środku jest Android).
@PositiveRate: No pisałem ci o tym. Do VR trzeba mieć coś przynajmniej pokroju 3070 Ti albo 3080. Na 3050 o VR w grach PC mozesz zapomnieć.
@PositiveRate: 1/20fps? czy 20fps?
Bo 1/20fps, czyli jedna klatka na 20s to jednak jakiś problem z konfiguracją tego i wskazywałoby przynajmniej że GPU w ogóle nie było używane, a obraz wygenerował CPU. 20fps to też za mało.
Z takich dobrych rad, to konfigurację zacznij od zjechania z detalami na sam dół i rozdzielczość