Wpis z mikrobloga

@Splot: Gratki. Od lat nie moge zebrac funduszy na nia i na Arocsa a ceny mi coraz bardziej odjezdzaja. Moze kiedys sie uda XD Widzialem ma reckach ze lubi sie zacinac. Mi sie wydaje ze wszedzie trzeba poluzowac gdzie ida tasmociagi i inne kolka/ zebatki.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@ExtraPensja zostawiłem luz wszędzie gdzie się dało, możliwe że jak walczyłem z montażem koła z czerpakami to coś się przesunęło i teraz zawadza.
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@ExtraPensja o Arocsie słyszałem tylko że pompka pneumatyczna która jest w fabrycznym zestawie lubi się zepsuć ale można dostać zamiennik od Lego. Moja akurat działa dobrze i nie miałem innych problemów z tym zestawem.
  • Odpowiedz
@Splot: bardzo wolno jeździ i cała superstruktura wolno się obraca. Koło z kubelkami jest napędzane pasem transmisyjnym i to jest problem. Na euro brick jest cały wątek a na rebricable są Mody usprawniające ale ja nie widziałem specjalnej poprawy. Dlatego dodaję oddzielny silnik na każdą funkcję tylko brakuje mi czasu, żeby to zrobić 😅
  • Odpowiedz
@Splot: Arocs to majstersztyk nawet jak cos sie mu psuje. Ogolnie mam w planach zebrac taka kolekcje co Ty. Jedynie buldozer mnie nie rajcuje i zamiast niego chce zmotoryzowana koparke. Dzwig liebherra za duzy jest jak na moje warunki wiec go nie chce, koparka liebherra sie zawiodlem pod wzgledem konstrukcyjnym ale fajnie sie smiga nia z komorki a czerwony dzwig to wedlug mnie aktualnie ostatni z flagowcow ktory jest nafaszerowany
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@cyfron_v2 dzięki, właśnie wydawało mi się że też nie jeździ plynnie tylko właśnie takimi skokami, trochę tak jak to koło się obraca.
  • Odpowiedz
@Splot: do pełnej kolekcji to jeszcze trochę brakuje. Nie mam tej koparki bo to był jeden z gorszych zestawów, traktor czy mała koparka wtedy była fajniejsza.
Skokowa jazda czy ruch innych części to następstwo zbyt powolnego ruchu i luzów na elementach.
  • Odpowiedz