Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam kredyt na ok. 700 tys, stopa 7.5%. Policzyłem że spłacę go w 3 lata dzieki mojej pracy w #big4 i suma odsetek wyniesie 100 tys (a wiecej juz zarobilem na wzroscie cen nieruchomosci) ale dalej czuje sie jak straszny frajer ze tyle oddam bankom

#nieruchomosci #kredythipoteczny

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@asdasdce2w: mój bliźniak ma 300m2 ale słowo klucz to zbudowałem sam.zatrudnilem tylko 3 ekipy, jedną do krokwi, drugą do tynków i trzecią do elewacji. Resztą moje własne mięśnie i umiejętności.
  • Odpowiedz
@asdasdce2w: były takie momenty że miałem chęć wsadzić tam granat i wszystko rozpierdielić. Psycha mi trochę siadała momentami od ogromu prac. Ale dałem radę, już końcówka wykończenia w środku. Dwa domy naraz dla jednego człowieka to jednak ponad siły.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: od kiedy to w big4 się tyle zarabia? Myślałem, że to takie kołchozy dla ludzi po studiach ekonomicznych. Żeby spłacić taki kredyt w 3 lata to musiałbyś chyba tam zarabiać 30k na rękę czyli jakieś 50k brutto. Jesteś tam jakimś dyrektorem? xD
  • Odpowiedz
@bart40404: Jak ja robiłem w BIG4 w 2021 to stażysta miał 4,5k brutto, świeżak na stałe 6-7k brutto, kilka lat ekspa 10k brutto, senior z 15k brutto, a dopiero partner miał jakieś większe pieniądze bliżej nieokreślone.

To że się tam dużo zarabia to chyba tylko opinia na podstawie pasty o bracie w big4 i z perspektywy jakiegoś proletariatu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz