Aktywne Wpisy

Teuvo +75
odpadła mi taka cześć od opiekacza ale działa nadal czyli było niepoczebne
źródło: temp_file2589944012504588732
PobierzMimo że zbliżam się powoli do 40-stki, nigdy nie korzystałem z ebooków. Ale chyba nadszedł czas. Czy ja dobrze rozumiem, że ceny #ebook w porównaniu z #ksiazki są niewiele niższe i do tego nie będę ich miał na własność? Pierwsza lepsza klasyka w cenie 40 zł za ebook to jakaś przypadek czy ja nie rozumiem idei? Jak do tego podejść racjonalnie, żeby poczytać literaturę piękną, a nie ładować

@SzybkieSondy: jakieś niemieckie Helmuty gadają, że Polacy tylko im auta kradno!
samo złodzieje więc najlepiej to zamknąć granice i ich nie wpuszczać!
no i pijaki na drogach, jeżdżą jak debile
@cytr0netx99: akurat w tym nie ma nic romantycznego. Realizujemy własny interes cudzymi interesami. A to, że nie rozumiesz określenia eksperyment myślowy to już osobna kwestia, której komentować mi się nie chce.
Ba!
@O_ty_Pierunie: co to znaczy zakręcamy kurek? Blokujemy dostawy sprzętu z zachodu? I to ma być działanie na korzyść Polski? Ty nie rozumiesz prostej rzeczy jaką jest gradacja interesów. Są interesy nadrzędne, którymi się nie kupczy. Bezpieczeństwo jest interesem nadrzędnym. Wy ciągle nie jesteście w stanie pojąć tej prostej zależności. My pomagamy SOBIE.
To nie jest tak, że Ukraina to fajny sąsiad, któremu się stało źle.
Polacy mają uraz do nich, bo przez lata pomagania: pożary, rolnictwo, wsparcie finansowe, otwarcie granic itp. Bracia ze wschodu nie okazali wdzięczności, od blokowania badań po blokowanie
Komentarz usunięty przez moderatora
Wymagasz aby Polacy patrzyli na interes Ukrainy a nie swój własny
@SzybkieSondy: ktoś się nabiera na takie dodanie jednego zdania? Z wpisu swoją droga nie wynika żeby mieli cokolwiek za nie płacić, bo empatia.
Tak z ciekawości - czemu w interesie Polski jest silna, pchająca się do EU Ukraina, a nie jak najdłuższa
@SzybkieSondy: Nie, relatywizujesz ich błędy bo taki jest obecnie kurs ukro-propagandy.
Stosujesz porównanie zupełnie bez sensu, bo Rosja w latach 90-tych nie miała siły żeby cokolwiek zrobić, a po 20+ latach już miała.
Kto Ukraińcom kazał iść tą drogą którą poszli? Kto im kazał wybierać prokremlowskich polityków przez te 20 lat?
W 1991 mieli taki sam start jak Litwa, czy Łotwa - co z