Wpis z mikrobloga

#p0lka #zwiazki #rozowepaski #przegryw #incel #blackpill

Zgadnijcie kto mnie odwiedził w mojej słonecznej Hiszpanii () W weekend drinkowałyśmy @WyzwolonaPodrozniczka i doszłyśmy do wniosków, że związek otwarty niesie za sobą dużo więcej korzyści niż monogamia ;)) zapraszamy do dyskusji ;)

1. Brak presji monogamii
W tradycyjnym związku pojawiają się zazwyczaj zazdrość, podejrzenia i kontrola, otwarty związek prowadzi do większej satysfakcji i spokoju emocjonalnego
2. Równouprawienie
W związku otwartym to kobieta musi być bardziej otwarta i bardziej komunikacyjna i to obydwie strony podejmują decyzje dotyczące intymności ;)
3. Wolność partnerki/partnera
Mamy większe pole popisu do kształtowania swojego własnego życia intymnego i możemy realizować własne potrzeby i pragnienia, nie ograniczamy się do tradycyjnych ról :)
4. Rozwój osobisty
Dostajemy dużo większe możliwości eksploracji i rozwoju, nie tylko na poziomie intymności, co skutkuje lepszym zrozumieniem siebie samej oraz własnych potrzeb i preferencji.
5. Nowe doświadczenia
Taki związek może oferować różne źródła intymności i życia seksualnego, które niekoniecznie muszą mieścić się w ramach monogamii ;)

PS. Odnośnie waszych chorych analiz naszej aktywności: niektórzy ludzie mają życie poza wykopem i my w przeciwieństwie od was w weekendy mamy co robić oprócz siedzenia przy kompie i wylewania jadu xD

Pozdrawiamy ;))
Mamaboss - #p0lka #zwiazki #rozowepaski #przegryw #incel #blackpill

Zgadnijcie kto m...

źródło: IMG_2463

Pobierz
  • 84
  • Odpowiedz
@Mamaboss wg mnie większość ludzi ma problem komunikować sie w relacji monogamicznej i dbać o swoje oraz partnera wzajemne potrzeby. Gdy dodać do tego równania trzecia czy czwarta osobę to robi się mega chaos i może być dużo więcej momentów zapalnych niż w monogamicznej relacji. Zawsze ktoś będzie choć odrobine zazdrosny ze ta 3–cia osoba jest młodsza albo dostała odrobine więcej czasu, czy ze jakiś obowiązek domowy jest niezaopiekowany bo on/ona
  • Odpowiedz
  • 0
@noskonfident: p0lak mną gardzi, a nawet tutaj na wykopie wypisują xD i ja już niejednokrotnie mówiłam, że wolałabym zadbanego czarnoskórego faceta od p0lusa z czerwona morda od alkoholu i bagnem w gębie, wiec jeśli myślałeś, ze mi pocisniesz to się grubo mylisz xD bardzo mnie zreszta cieszy twoje twierdzenie, ze Polak mnie nie zechce - ze wzajemnością ;))))
  • Odpowiedz
  • 0
@wiesiu2: hmmm co jest niejasnego? Co ja mam mówić partnerowi o przeszłości? Na pewno nigdy nie zwiąże się z „tradycjonalistą” oczekującym ode mnie etatu w domu jak i w pracy.
  • Odpowiedz
  • 0
@dizzyaster: Oczywiście zadowolenie seksualne nie należy do podstawowych potrzeb człowieka xD a jednak jęczycie i gotujecie się, bo żadna kobieta nie chce z wami kopulować.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kitku_Karola: rozumiem co masz na myśli, miałam jednak w głowie nieco inne wyobrażenie - ja i mój partner mozemy robic co chcemy - jednak zawsze wracamy razem do jednego łóżka ;). Oraz zgadzam się, ludzie w monogamicznych relacjach często kompletnie nie rozumieją siebie nawzajem, nie umieją rozmawiać na pewne etaty przez co takie związku zazwyczaj wypalają się po etapie wstępnym zauroczenia i pozostaje jedynie szara rzeczywistość, często przeradzająca się w
  • Odpowiedz
  • 0
@pavel-pl: Gratuluję poziomu i kulturki. Polak jest chamski i obce mu kobiety niesypiające z nim są „szmatami”. Nowe, nie znałam xD.

Czy na tym portalu może moderacja zacząć walczyć z chamstwem?
  • Odpowiedz
  • 0
@Abaddon_Profanator: Ja widzę to nieco inaczej - zawsze znajdzie się grupa ludzi konserwatywnych, chcąca żyć według starych zasad i nie ma w tym nic złego o ile nie wymuszają oni na ludziach, którzy myślą inaczej takiego zachowania.
Dobrym przykładem są właśnie wielcy wykopowi konserwatyści, chcący kobiety tradycyjnej, zajmującej się domem i dziećmi, jednak jednocześnie mają oni oczekiwania, że ta sama kobieta pójdzie do pracy i będą dzielić budżet domowy na
  • Odpowiedz