Ludzie uważają, że ekoświry to religia. I są ludzie, którzy ten pogląd atakują.
Moim zdaniem niesłusznie.
To, co robią ekoświry to JEST religia.
No bo jak inaczej nazwać odrzucanie faktu antropogenicznego globalnego ocieplenia potwierdzonego setkami, jeśli nie tysiącami badań, wyłącznie dlatego, że im się to niepodoba? Musieliby przyznać, że emitowanie CO2 jest złe i podjąć faktyczne kroki ku zmianom.
A tak to się powie "globalne ocieplenie to spiseg lewactwa" i cyk, pora na CSa. Religia zaspokojona.
Jakas fajna gra strategiczna gdzie nie chodzi o zabijanie i wojny? Gdzies gdzie trzeba sie rozwijac albo przetrwac jest ok. Ale bez wojen bo mam dosc :/ Nie musi byc nowe. classic tez jest ok.
Tak się tylko chciałem pożalić, że byłem dzisiaj u lekarza w Medicoverze i ten lekarz okazał się być Ukraińcem, który ledwo mówi po polsku... Dramat. #zdrowie #polska #medicover #ukraina
Moim zdaniem niesłusznie.
To, co robią ekoświry to JEST religia.
No bo jak inaczej nazwać odrzucanie faktu antropogenicznego globalnego ocieplenia potwierdzonego setkami, jeśli nie tysiącami badań, wyłącznie dlatego, że im się to niepodoba? Musieliby przyznać, że emitowanie CO2 jest złe i podjąć faktyczne kroki ku zmianom.
A tak to się powie "globalne ocieplenie to spiseg lewactwa" i cyk, pora na CSa. Religia zaspokojona.
#globalneocieplenie #pogoda #klimat #nauka