Aktywne Wpisy
Argajl +178
Czy spotkaliście się z taką sytuacją w #lidl ? Musiałem parę dni ochłonąć by to opisać.. W ostatni piątek byłem z rodziną na zakupach w niedawno otwartym nowym sklepie Lidl przy ul. Odkrytej w Warszawie.
Było chwilę po godzinie 15:00 gdy z wyładowanym na maxa wózkiem mimo próśb moich i innych klientow o otwarcie kasy standardowej zostaliśmy zaproszeni do kas samoobsługowych… ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Prośby i niezadowolenie zostały zbyte przez pracownika,że cytuje: „Taka jest polityka firmy” a „jeśli nie uda nam się zmieścić w 1 koszu kasy automatycznej resztę zakupów możemy dokończyć w drugiej innej kasie”.
Było chwilę po godzinie 15:00 gdy z wyładowanym na maxa wózkiem mimo próśb moich i innych klientow o otwarcie kasy standardowej zostaliśmy zaproszeni do kas samoobsługowych… ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Prośby i niezadowolenie zostały zbyte przez pracownika,że cytuje: „Taka jest polityka firmy” a „jeśli nie uda nam się zmieścić w 1 koszu kasy automatycznej resztę zakupów możemy dokończyć w drugiej innej kasie”.
sopride +8
Będę zgłaszał szkodę do jego ubezpieczyciela. Jak najlepiej zgłosić uszkodzenia roweru? Czy powinienem załatwić wycenę naprawy z jakiegoś serwisu, czy samemu spisać wszystkie uszkodzenia i opisać w zgłoszeniu. Rama i widelec zarysowane, obydwie manetki uszkodzone, ułamany przycisk blokady amortyzatora, pęknięty plastik osłabiający wskaźnik przerzutki, popękane chwyty, urwana dolna osłona manetki od przerzutek.
Najbardziej kosztowne zarysowania, ale mogę je zaakceptować, jak mi je zrekompensuje, więc wolałbym uniknąć przedstawiania rachunku za naprawę (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Jeśli chodzi o moje obrażenia, to zmienia coś, czy będę na L4 tydzień czy dłużej? Z każdym dniem L4 tracę część premii i nie wiem czy ubezpieczyciel mi to też zrekompensuje, czy tylko będzie brał podstawę wynagrodzenia pod uwagę?
Bez złamań, ale obydwa kolana mocno zbite, duży ból przy wstawaniu i siadaniu i mocno zbity lokiec(ogromny siniak)
#ubezpieczenia #wypadek #poradyprawne #prawo #prawojazdy #rower #pytaniedoeksperta #pytanie
sprawca podał numer 987 654 321
@sauron100vlog:
to wykop, portal ze śmiesznymi obrazkami.
Swoją drogą mogłeś od razu napisać o policji / pogotowiu / szpitalu. To bardzo istotne
1. zgłosiłem szkodę online w ubezpieczalni (formularze, zdjęcia; jeśli była policja, to numer notatki fajnie mieć, ale mogą sobie chyba sami ściągnąć, ja nie miałem)
2. przyjechał od nich typ, zrobił zdjęcia - jeśli masz zniszczone ubranie, osprzęt roweru (światła, kask), zbity ochraniacz na telefon - wszystko pokazujesz (marka ubrania ma znaczenie oczywiście)
3. potem przychodzi online od nich wycena tego wszystkiego z info, że już
Po paru dniach dostaniesz śmieszna wycenę od ubezpieczyciela. Idziesz do autoryzowanego dealera danej marki z wyceną od ubezpieczyciela. Sprzedawca robi Ci wycenę wg zaleceń serwisowych producenta roweru, w moim przypadku było to 1200 vs 3800 PLN.
@sauron100vlog
o właśnie, dobra rada od
@Zelazko_MPM:
autoryzowany dealer marki jakiej masz rower, oni zawsze najdrożej powinni wycenić naprawę
Ad. 5. Albo nie przyjmuje i mówi "#!$%@? się", a tobie zostaje droga sądowa.