Wpis z mikrobloga

Jakie miasto wybralibyście w #polska według poniższych kryteriów do mieszkania? Poniżej same kryteria, ciut dalej wyjaśnienie genezy pytania

* Rynek pracy nie jest ważny - praca zdalna
* Raczej klimatyczne i ciekawsze niż syf pokroju default city (warszafka)
* Dużo zieleni
* Sporo obiektów sportowych: baseny, ścieżki rowerowe, ścianki wspinaczkowe itd. itp.
* Stosunkowo sporo wydarzeń kulturalnych wszelkiej maści
* Spory wybór restauracji różnych typów, nie tylko picka i kebs
* Miasto czyste oraz ładne, z ciekawą architekturą

Dlaczego pytam:

Całe życie mieszkam na Lubelszczyźnie, kończę tu spłacać mieszkanie, i myślę nad przeprowadzką może za 2 lata albo coś koło tego do innego miasta, kupić kolejne mieszkanie i pomieszkać co najmniej kilka lat. Sprawdzić jak się żyje w innych częściach polski. Uwielbiam #lublin, pomijając tragiczny tutaj rynek pracy moim zdaniem miasto jest naprawdę urokliwe, ale znudziło mnie już po tych przeszło 8 chyba latach xD

#!$%@? wie jakich tagów użyć nie tagując poszczególnych miast, czego nie chcę robić bo każdy będzie własne polecał i wygra na 100% wrocław, a chciałbym możliwie szerokiego spektrum opinii xD więc tagi może lekko chaotyczne:

#polska #wynajem #kiciochpyta #mieszkaniedeweloperskie #przeprowadzka #pytanie
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zoriuszka: Wyszczególnione kryteria spełnia Poznan. Naprawdę piękne miasto, a sama Wielkopolska ma mnóstwo do zaoferowania, jeśli chodzi o rekreację.
  • Odpowiedz