Wpis z mikrobloga

Myślę, że to jest jakiś problem, właśnie ten brak szacunku, pogarda, która ich otaczała, osamotnienie, że to było zderzenie się zupełnie różnych płaszczyzn, że ta praca Polaków wynikała również z takiej całkowitej niemożności porozumienia, dla Polaków to była po prostu kwestia biologiczna, naturalna – praca jak praca, a dla Konfederatów to była tragedia, to było dramatyczne doświadczenie, to była metafizyka, to było spotkanie z Najwyższym, czy nie wiem, w jaki sposób oni przeżywali tę pracę.

#4konserwy #neuropa #konfederacja #polityka #bekazkonfederacji
M4rcinS - Myślę, że to jest jakiś problem, właśnie ten brak szacunku, pogarda, która ...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@Barakun91: ale co jest nie tak w pytaniu się o to, gdzie pracował? Można odpowiedzieć na dwa sposoby: Nie, nie pracowałem fizycznie albo Tak, pracowałem jako X.
  • Odpowiedz
@M4rcinS: w sumie co to za pytanie czy pracował fizycznie? xD Przecież nie każdy musi pracować fizycznie, zwłaszcza jak się wykształcił (chociaż fajnie jakby pracował, np. w takcie studiów).
Problemem u Bosaka jest to że jakoś żadna praca się go nie imała xD
  • Odpowiedz
Przecież nie każdy musi pracować fizycznie, zwłaszcza jak się wykształcił (chociaż fajnie jakby pracował, np. w takcie studiów).

Problemem u Bosaka jest to że jakoś żadna praca się go nie imała xD

@card_man: studia zresztą też się go nie imały
  • Odpowiedz
@card_man: Tam chodziło o co innego - Bosak szczycił się, że pracował fizycznie. Bo wiesz, do wyborców to trafia, prosty człowiek, który pracował w fabryce, nosił cegly, no nie? Zna nasze życie, nie to co Ci Panowie w garniturkach z telewizora. No właśnie nie do końca. Dlatego wolał na antenie to zataić, bo przecież prawdziwy człowiek pracujący fizycznie wyśmiałby go, gdyby dowiedział się, że chodzi o windsurfing. I żeby nie
  • Odpowiedz
@GoddamnElectric: czyli on gdzieś wcześniej się szczycił że pracował fizycznie?
Rzeczywiście, koleś chyba chce pokazać że przeszedł karierę od robotnika do polityka w eleganckim garniturku xD
  • Odpowiedz
@card_man: Wiesz no, nawet w tym pytaniu redaktorka pyta, czy prawdą jest to co mówi czytelnik tj. że Bosak nie pracował fizycznie. Ten od razu naskakuje, że to jest oczywiście kłamstwo i że nawet nie ma sensu tego prostować, bo jak sprostuje to, to potem tylko go będą pytali o kłamstwa. Gdyby mi ktoś zadał takie pytanie, to powiedziałbym, że nie pracowałem fizycznie - przecież to żaden wstyd i każdy
  • Odpowiedz
rzecież nie każdy musi pracować fizycznie, zwłaszcza jak się wykształcił (chociaż fajnie jakby pracował, np. w takcie studiów).

@card_man: Bosak nie ma żadnego wykształcenia i całe życie był na czyimś utrzymaniu albo ciągnął kasę z polityki.

@M4rcinS ja się dziwię i dziwie dziennikarzom, że nie ciągną takich tematów - ja bym po prostu rzucił prowokacyjnie "ostatnie pytanie: dlaczego pan skłamał w kwestii tego że pracował pan fizycznie?". I niech
  • Odpowiedz